El regidor de Cultura, Joan Subirats, ha intentat deixar clar que el festival Grec continuarà amb la seva programació tot i les mesures dictades per la Generalitat per mirar de controlar els brots de coronavirus. Diu que, si bé no en té una certesa absoluta, tot apunta que aquest dilluns el Grec seguirà amb l’activitat. Subirats ha fet aquestes declaracions a betevé després que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi anunciat que l’Ajuntament hauria “aturar el Grec a contracor” per les mesures del govern.

Les mesures del Procicat estableixen l’aturada de les activitats culturals en espais tancats, tot i que també s’obre a autoritzar algunes excepcions sempre que ho demanin els ajuntaments. El regidor ha explicat que ja fa 48 hores que ell mateix va enviar cartes a diferents conselleries amb tots els protocols necessaris per autoritzar l’activitat del Grec i d’altres festivals de Barcelona. Subirats entén, de totes maneres, que la Generalitat i el Procicat tinguin una acumulació de sol·licituds i que, per aquest motiu, les peticions de l’Ajuntament encara no han estat anunciades. El regidor té la sensació que aquest dilluns arribarà la resposta definitiva de l’administració catalana i les persones que tenen entrades per veure el segon passi de l’obra Peeping Tom al Grec ho podran fer sense problemes.

Totes les mesures de seguretat

Joan Subirats especifica que al Grec s’estableix un aforament similar al de la fase 2, amb unes condicions de seguretat excepcionals i anima a tothom a que segueixi pensant que la cultura és segura a Barcelona. Torna a recordar que es compleixen els requits que la Generalitat va demanar en el punt set de les mesures, com ara equips de protecció, mascareta, distància de seguretat, cita prèvia i traçabilitat dels assistents.