Primavera Pro 2020

El Primavera Pro, en col·laboració amb Catalan Arts obre una finestra a l’escena musical catalana amb una selecció de nou artistes del panorama local. De cada grup s’emetrà en directe per internet una actuació que es podrà seguir en obert des de la plataforma del Primavera Pro. Els concerts quedaran després allotjats en el web al costat de la informació de contacte de cada artista, disponibles pels acreditats en aquesta trobada de professionals de la indústria musical. El primer dels “showcases” serà el de Los Aurora, que inaugurarà la mostra la tarda del 21 de juliol amb el seu turgent aliatge de jazz i flamenc.

 

Com sempre, l’apartat professional del Primavera Sound és un punt de trobada per a la música i una pantalla oberta al talent. L’edició d’enguany se celebra per internet del 21 al 24 de juliol, a causa de la covid-19. Però tot i el pas a l’entorn digital, aquesta trobada professional vol mantenir el diàleg entorn de les qüestions que més estimulen el sector amb conferències i xerrades. Des de sessions dedicades al futur de la música després de la pandèmia fins a l’ascens de la música llatinoamericana en els gustos d’un públic cada vegada més transversal. També es farà la segona edició de la jornada de cultura i feminisme Insumisas, classes sobre l’optimització de l’ús i interpretació de dades a xarxes socials o guies de bones pràctiques per crear campanyes de màrqueting amb un missatge significatiu en entorns digitals.

Una pantalla oberta al talent emergent

Al final de cada jornada, la plataforma de “streaming” del Primavera Pro es converteix en un festival de “showcases” genuí, emetent actuacions de nou artistes catalans, en directe des de La [2] d’Apolo, amb la col·laboració de Catalan Arts, la marca d’internacionalització d’empreses culturals impulsada per l’Institut Català de les Empreses Culturals. Segons explica el mateix festival, aquests concerts “suposen un gest de convicció i compromís amb la projecció internacional d’una escena local que any rere any suma figures de referència en el panorama global”.

A més, el dimarts 21 de juliol Radio Primavera Sound realitzarà un programa especial en què els periodistes Ben Cardew i Marta Salicrú presentaran i contextualitzaran cadascuna de les propostes. Una emissió que podrà seguir-se gratuïtament en directe, com la resta de sessions.

Tots els concerts del Primavera Pro 2020

Dimarts, 21 de juliol
19 h Los Aurora. Jazz i flamenc sorgits de les aules del Taller de Músics
19.50 h Marialluïsa. Calma psicodèlica i pop metafísic
 20.30 h La Tiguerita. Rap, dembow i reggaeton

Dimecres, 22 de juliol
18.30 h Anna Andreu. Pop folk de l’excomponent de Cálido Home
19.10 h MANS O. Beats, sintetitzadors i paisatges sonors

Dijous, 23 de juliol
19 h Joana Gomila. Reinterpretant el folklore mallorquí
19.40 h Kids from Mars. Indie i trap de melodies pop

Divendres, 24 de juliol
18.15 h Penélope. Bases electròniques mesclades amb jazz i guitarra flamenca
18.55 h Barbott. Guitarres pop i sintetitzadors per ballar