Cada setmana posarem a la vostra disposició, en línia, una pel·lícula infantil a partir de les 10 h. Són pel·lícules de gran qualitat i que han participat i guanyat prestigiosos premis d’animació i cinema infantil. Podreu mirar-la al llarg d’una setmana, i cada dilluns en penjarem una de nova fins a finals de juliol. Esperem que us agradin!

Si no te’n vols perdre cap, t’expliquem quines pel·lícules són i quan estaran disponibles:

Del 20 al 26 de juliol:

‘Zog, dracs i heroïnes’ (60′) – A partir de 3 anys

El Zog és un drac que va a escola per aprendre a volar, a treure foc per la boca i a raptar princeses. No se’n surt gaire bé, però va superant els obstacles gràcies a l’amistat d’una princesa que l’ajuda i li fa entendre que no han de ser el que el món espera d’ells. Una història acompanyada de quatre curts protagonitzats per nenes valentes i imaginatives.

Del 27 de juliol al 2 d’agost:

‘La rata pirata’ (55′) – A partir de 3 anys

 

Del 8 al 14 de juny:

‘El Grúfal’ (55’) – A partir de 3 anys

Un ratolí passeja alegrement pel bosc. Té molta gana, així que decideix anar a buscar avellanes per atipar-se’n. Pel camí es troba amb una guineu, un mussol i una serp tan afamats com ell. Tots tres el volen convidar a dinar a casa seva, però el ratolí, que no es fia pas de les seves intencions, molt amablement declina les invitacions perquè ha quedat amb… el grúfal! Però què és un grúfal?

Descobreix l’encantador món del Grúfal i de la seva petita filla, la Grufaleta. Dues aventures plenes de tendresa i valors, basades en els “best-sellers” de l’escriptora Julia Donaldson, referent de la literatura infantil moderna.

Del 15 al 21 de juny:

‘La revolta dels contes’ (58′) – A partir de 7 anys

Una adaptació del “best-seller” ‘Revolting rhymes’ del reconegut escriptor Roald Dahl que va estar nominada als premis Oscar l’any 2018. És una pel·lícula que recupera personatges i relats clàssics coneguts per a tothom per donar-los la volta i introduir-hi girs enginyosos, sorprenents i rabiosament actuals. L’adaptació al cinema respecta l’esperit transgressor de Roald Dahl i encara va més enllà, tot barrejant les històries entre si per fer-ne una de nova i trepidant. Una revisió moderna i políticament incorrecta dels clàssics de la literatura infantil. Una pel·lícula irreverent per a nens i nenes desperts i intel·ligents.

Del 22 al 28 de juny:

‘La sopa de pedres i altres contes capgirats’ (40′) –  A partir de 3 anys

Una sessió de petits curtmetratges que adapten de forma original contes populars i costums universals del món infantil. Qui no ha comptat mai ovelles per adormir-se? O s’ha posat el jersei al revés per anar a l’escola? Qui no ha sentit a parlar de la sopa de pedres? Cinc històries plenes d’encant, fantasia i humor, presentades pel mussol del cinema, un personatge entranyable que farà de fil conductor dels diferents curtmetratges.

Del 29 de juny al 5 de juliol:

‘El nen i el món’ (80′) – A partir de 7 anys (sense diàlegs)

Un nen petit viu amb la seva família en una idíl·lica zona rural del Brasil, fins que el seu pare ha de marxar a treballar a la ciutat. El nen decideix emprendre un viatge per trobar-lo, una aventura apassionant que el portarà a descobrir un altre món controlat per la tecnologia, les màquines i els mitjans de comunicació. Una realitat que el nen contemplarà amb els seus ulls d’infant, intentant sobreviure sempre de la manera més juganera i innocent.
Un viatge líric i oníric que il·lustra els dilemes del món actual sota la mirada innocent d’un nen. Una excepcional joia de l’animació actual que va estar nominada als premis Oscar 2016 i que ha rebut multitud de premis internacionals. 

Del 6 al 12 de juliol:

‘Solan & Eri, missió a la lluna’ (80′) – A partir de 5 anys

50 anys després de la mítica arribada de l’home a la Lluna, el Solan i l’Eri s’embarquen en una aventura espacial amb la intenció de fer-hi el segon pas. Amb l’ajuda del seu amic inventor i d’enginyoses eines, creieu que aconseguiran construir la seva nau i arribar a l’espai? 

Del 13 al 19 de juliol:

‘Petits herois’ (60′) – A partir de 4 anys

Divertida i bonica selecció de curtmetratges plena de sorpreses, enginy i creativitat. Totes les històries tenen un punt en comú: els seus petits herois protagonistes intenten fer front de forma enginyosa als reptes vitals que se’ls presenten. 

Aneu amb compte amb la rata pirata, el bandit més llaminer de tots! Damunt del seu cavall, roba el menjar dels viatgers que troba pel camí, fins al dia en què es creua amb algú més astut que ella. Un conte de capa i espasa, de lladres i galetes.

Mentrestant, recorda també que pots veure tots els programes del Catakrac al nostre web i tots els contes de la nostra sèrie Dibuixacontes!