Les noves mesures de la Generalitat per frenar l’expansió del coronavirus han afectat fortament el sector cultural, i per això els cinemes de la ciutat han mantingut les persianes abaixades durant tot el dia. La presidenta del Gremi de Cinemes de Catalunya, Pilar Sierras, ha lamentat aquesta decisió, així com el fet que l’àmbit cultural “sempre és el primer en endur-se les pitjors notícies”. Des del Gremi no entenen que el decret els suspengui l’activitat, quan en molts altres sectors es parla de recomanacions però no de prohibicions.

“Estàvem preparats”

La presidenta del Gremi ha remarcat que el sector està molt preparat i que de fet “s’havia autoimposat un protocol molt dur que de moment donava resultats“. De moment no s’havia comptabilitzat cap brot ni cap situació semblant dins les sales de cinema. De fet, Sierra apunta que “el públic estava molt satisfet” i que entre les distàncies i les mascaretes no es produïa contacte entre els clients. “Som espais segurs”, ha conclòs.

N’hi ha que porten més de 4 mesos tancats

Hi havia cinemes de la ciutat que ja havien reobert des de feia un mes, com el Renoir del carrer de Floridablanca. D’altres, com el Comèdia de Cinemes Yelmo, portaven tancats des de fa més de tres mesos, quan es va decretat l’estat d’alarma. La situació, però, ha estat encara més crítica en altres cinemes, com els Cinemes Meliès: han hagut d’abaixar la persiana definitivament.