Sopa de Cabra ha fet el primer dels 14 concerts que el Cruïlla XXS, substitut del popular macrofestival, ha programat al Camp Nou. Ja quan es va conèixer el cartell del certamen va sorprendre l’anunci d’uns concerts de format reduït en un recinte com l’estadi on juga el Barça. “És un dels escenaris més petits i un dels espais més grans on hem tocat”, ha dit en començar el concert Gerard Quintana, cantant del grup. Sopa de Cabra havia d’haver presentat ‘La gran onada’, desè treball en estudi, al març al Poble Espanyol. Ho ha fet amb menys públic, segurament, del que hagués tingut llavors. Unes 800 persones han ocupat la graderia inferior del gol sud de can Barça, un espai on caben uns quants milers d’espectadors. I és que, novament, el Cruïlla ha desplegat estrictes mesures d’higiene i distanciament.

Preocupació per la continuïtat del Cruïlla

El concert, durant el qual el públic ha pogut gaudir tant de les noves cançons de Sopa de Cabra com dels temes de sempre, ha començat amb un discurs del director del festival, Jordi Herreruela. El responsable del certamen s’ha mostrat preocupat per la continuïtat del Cruïlla XXS. Venia d’una reunió amb el departament de Cultura, que aposta perquè les noves mesures restrictives davant el repunt de la pandèmia no afectin el sector. Tanmateix, Herreruela ha dit: “Hem demostrat que podem fer de la cultura la més segura de les activitats. Però tinc la sensació que avui podria ser el darrer concert que veiem en molts mesos.” El director creu que “Som un dany col·lateral. Costa explicar que els brots venen de reunions particulars on no es pren cap mesura. Costa explicar que si no es poden fer, es mantinguin actes de gran format”. Un terme relatiu aquest, perquè el Cruïlla XXS es diu precisament així per la contenció en els aforaments.

Herreruela, com ja han fet els responsables del Pedralbes Fes, ha demanat al públic que defensi l’activitat cultural a les xarxes amb l’etiqueta #culturasegura. “Duem 17 dies de festival i no hi ha hagut ni un sol cas d’infecció”, afirma.