Aquest estiu del 2020 les terrasses de la ciutat són un bé molt preuat. Si tens ganes de sortir i busques espais oberts, hi ha terrasses àmplies on gaudir de l’aire lliure amb una mica més de lloc. N’hem escollit algunes.

1

La Caseta del Migdia

Al Parc del Mirador del Migdia de Montjuïc hi ha aquesta caseta amb taules i cadires, que ja s’ha convertit en tot un clàssic de Barcelona amb cites regulars com Sardines i rumba o Posta de sol amb bossa nova. Per passar una estona de bon rotllo gaudint de les vistes al mar o de la posta de sol. Si hi voleu menjar, millor que reserveu.

Districte: Sants-Montjuïc
Adreça: passeig del Migdia, s/n
Horari: dissabtes, diumenges i festius de 12 h a 20 h (de juny a setembre)
Telèfon: 617 95 65 72 / 693 99 27 60

Xiringuito del Parc de la Creueta del Coll

El Parc de la Creueta del Coll és un parc al barri del Coll (Gràcia) amb una gran part forestal i amb un estany que a l’estiu és una piscina pública. La piscina va reobrir al juliol però ara s’ha tornat a tancar pels rebrots de covid-19 a Barcelona. Es pot passejar pel recinte i el bar està també està obert per gaudir de la seva terrassa prenent o menjant alguna cosa.

Districte: Gràcia
Adreça: passeig de la Mare de Déu del Coll, 77
Horari: de dimarts a diumenge de 10 h a 22 h
Tel: 667 577 800

Xiringuito Aigua

Aquest xiringuito està situat als Jardins Príncep de Girona, al Baix Guinardó, entre la travessera de Gràcia i el carrer de Taxdirt. La terrassa és al parc, sota una pineda i al mig d’una esplanada de terra i un estany que fan que l’espai sigui molt agradable. Hi ha tapes i entrepans.

Districte: Horta-Guinardó
Adreça: Jardins del Príncep de Girona, s/n
Horari: de dimarts a diumenge de 10 h a 22 h

Xiringuito del Parc del Laberint d’Horta 

El Parc del Laberint és un racó de Barcelona que a molts, segurament, els transporta a la infantesa. Situat al districte d’Horta-Guinardó, aquest és el jardí més antic que es conserva a la ciutat. Iniciat el 1794 i acabat en la seva primera fase el 1808, era el jardí de la finca de la família Desvalls i inclou un jardí neoclàssic del segle XVIII i un jardí romàntic del segle XIX. Va ser obert com a parc públic el 1971, amb laberint inclòs, on els passejants poden perdre’s una bona estona. A l’entrada del recinte hi ha el xiringuito, que obre als matins. També hi ha taules de pícnic però, arran de les mesures contra el coronavirus, de moment estan tancades.

 

Districte: Horta-Guinardó
Adreça: passeig dels Castanyers, 1
Horari: de dilluns a diumenge de 10 h a 14 h

Xiringuito del Parc de les Rieres d’Horta

El Parc de les Rieres d’Horta, es va inaugurar l’any 2013. Construït a la coberta del nou dipòsit de regulació d’aigües pluvials, travessa els barris d’Horta, la Clota i la Vall d‘Hebron, al districte d’Horta-Guinardó. El nom prové de l’abundant presència de fonts, pous, torrents i rierols d’aigua a la zona. El parc va ser concebut com un espai verd amb criteris d’autosuficiència i sostenibilitat i és lineal. Transcorre per tot el llarg de l’avinguda de l’Estatut de Catalunya, des de la plaça de l’Estatut fins a la plaça de Botticelli, on podreu trobar la terrassa per prendre alguna cosa.

 

Districte: Horta-Guinardó
Adreça: avinguda de l’Estatut de Catalunya, 21
Horari: de dimarts a diumenge de 10 h a 22 h
Telèfon: 658 975 853

Aulazero als Jardins de Can Sentmenat

Aquests eren els jardins del Palau dels Marquesos de Sentmenat, construït el 1779. D’estil romàntic i afrancesat, són un dels pocs testimonis que queden a Barcelona de jardins senyorívols de finals del segle XIX i es van obrir al públic el 1995. Es troben a la part alta de Sarrià, entre l’avinguda Foix i el carrer Major de Sarrià, i actualment hi ha l’EINA, el Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Dins del parc hi ha la terrassa de l’Aulazero, un espai molt ampli per prendre-hi alguna cosa i on fan bones braves i aperitius.

Adreça: carrer de Can Caralleu 14-16
Districte: Sarrià – Sant Gervasi
Horari: de dilluns a divendres d’11 h a 23 h
Telèfon: 93 597 13 13

Camping Barcelona

Camping Barcelona és un projecte que vol replantejar l’ús de l’espai públic com a lloc comú. Va néixer a la ciutat de Buenos Aires fa cinc anys i l’estiu passat va arribar al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou. Situat entre el cementiri i la platja, aquest parc, que té pistes de bàsquet i vòlei, ja tenia l’estructura d’un xiringuito urbà que estava abandonat. Ara li han donat una nova vida a l’espai, que obre cada dia de l’any menys quan el temps ho impedeix.

Districte: Sant Martí
Adreça: carrer de Carmen Amaya, 18
Horari: de dilluns a divendres de 16 h a 24 h; dissabte i diumenge de 12 h a 24 h