El Gremi de Restauració denuncia que un 30 % de les peticions per ampliar l’espai destinat a les terrasses acaben denegades. En un comunicat, apunta que els motius que al·lega l’Ajuntament de Barcelona són “manca d’espai o forta afluència de persones” i que la majoria de les sol·licituds rebutjades són a bars i restaurants del centre com ara la Rambla o el passeig del Born.

En aquest últim cas, els restauradors proposaven eliminar l’estacionament de vehicles per col·locar-hi taules, però, segons el Gremi, l’Ajuntament ho ha rebutjat per afluència de persones. “El teixit econòmic del centre està greument perjudicat per l’absència de visitants; no s’entén que s’estiguin denegant ampliacions”, ha criticat el director general del Gremi, Roger Pallarols.

En el comunicat, el Gremi també lamenta que s’al·legui manca d’espai i recorda que el govern municipal va dir que s’autoritzarien barres de bar o barrils perquè tothom es beneficiés de la mesura. Els restauradors alerten que es rebutgen peticions per “suposats defectes de forma” que obliguen a tornar a presentar-les i començar el procés des de l’inici.

En espera fins després de l’estiu

El Gremi de Restauració també critica la lentitud de l’Ajuntament per resoldre les peticions. Fins ara, ja s’han presentat més de 4.000 sol·licituds per ampliar les terrasses i, segons els restauradors, se n’han resolt només un 20 %. Per això, denuncien que si el procés no s’agilitza, entre un 30 i un 40 % dels que han fet la petició no tindran resposta fins després de l’estiu.

“Correm el risc de defraudar les expectatives que ha generat el govern si les autoritzacions no es donen o arriben massa tard”, ha afirmat Pallarols.

terrasses ampliades pilones grogues

Pilones grogues per delimitar les terrasses ampliades

Tot i les crítiques del Gremi, l’Ajuntament ja ha permès les primeres terrasses ampliades en calçada, ja sigui en places d’aparcament o bé carrils de circulació. Per delimitar l’espai, s’instal·len pilones grogues. El consistori assegura que té un equip de més de 70 persones treballant per agilitzar els tràmits i respondre a les sol·licituds dels restauradors.