La regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín, ha obert la porta a rebaixar la taxa de terrasses també el 2021, després que en bona part d’aquest any les quotes a bars i restaurants s’hagin reduït un 75 % per l’impacte del coronavirus. “Segurament haurem de rebaixar la taxa el 2021”, ha admès Ballarín en un debat a la Comissió d’Economia a instàncies del PP i Barcelona pel Canvi, que han demanat “una reducció substancial” de la taxa de terrasses el 2021.

“No els puc prometre que ens sumem a cap rebaixa ni que no la fem, segurament la farem perquè no pot ser d’una altra manera”, ha afegit Ballarín. El govern municipal s’ha abstingut en la petició del PP i BCN Canvi, en espera de tenir més dades de com evolucionen la crisi econòmica i l’emergència sanitària per plantejar el pressupost del 2021. De fet, Ballarín ha demanat fer el debat en el marc de les ordenances fiscals de l’any que ve.

En el debat en comissió, Junts per Catalunya i Ciutadans s’han sumat a demanda del PP i Barcelona pel Canvi, mentre que Esquerra s’ha abstingut. En espera del que acabi passant amb la taxa, de cara al 2021 el govern municipal sí que va anunciar que es mantindrà l’ampliació de l’espai destinat a les terrasses per compensar l’impacte del coronavirus en el sector de la restauració.