Voleu que compartim un secret amb vosaltres? En realitat són 6 secrets: els 6 centres cívics més frescos de Barcelona. Envoltats de jardins i natura, tots tenen, a més de propostes culturals i activitats de tot tipus, alguns tenen servei de terrassa!. No cal anar massa lluny per viure la ciutat a la fresca!

Centre Cívic Vil·la Florida / carrer de Muntaner, 544

Vil·la Florida se situa en una antiga casa senyorial del segle XVI i s’envolta d’uns jardins amb parterres d’arbustos i alguns arbres de grans dimensions. Amb un aire romàntic i afrancesat, els jardins segueixen amb un traçat geomètric i combinen àrees ombrívoles amb zones més obertes. A part de les activitats que organitza hi ha una cafeteria amb terrassa, amb propostes saludables per menjar i beure. Un racó per tenir en compte.

L’horari d’hivern (d’octubre a febrer) és de dilluns a divendres de 10 a 19 h i dissabtes de 10 a 18 h. L’horari d’estiu (de març a setembre) és de dilluns a divendres de 10 a 20 h i dissabtes de 10 a 18 h.

Centre Cívic Casa Sagnier / Jardins d’Enric Sagnier ( carrer de Sant Elies, 18)

L’equipament se situa dins dels jardins d’Enric Sagnier, que prenen el nom d’aquest arquitecte català i acullen un parc infantil. Un racó tranquil enmig del barri de Sant Gervasi-Galvany. Té moltes activitats per oferir (però no hi ha terrassa).

Centre Cívic L’Elèctric / carrer Vallvidrera a Sant Cugat, 98

No cal afegir massa més: un centre cívic que se situa a Collserola! A quinze minuts de Les Planes, aquest equipament organitza sortides i caminades per aprofitar l’entorn privilegiat.

cc electric

Centre Cívic Sarrià / carrer d’ Eduardo Conde, 22

El Centre Cívic Sarrià està a dins dels jardins de Vil·la Cecília i a tocar dels jardins de Vil·la Amèlia, que originàriament formaven un sol espai. Els jardins de Vil·la Cecília acullen nombrosos arbres centenaris, palmeres, pins blancs i pinyers, oms de Sibèria o xiprers, entre d’altres. També hi ha espais oberts, camins ombrívols i parterres de gespa. Bar cafeteria oberta de dilluns a divendres, de 9 a 20 h, i dissabtes, de 10 a 20 h.

Centre Cívic Can Castelló /  carrer de Castelló, 1

L’equipament té la seu en una antiga masia burgesa de Sant Gervasi i se situa dins dels elegants Jardins de Can Castelló, que acullen espècies de flora de tot el món. Entre d’altres, hi ha palmeres de Canàries, iuques, castanyers d’ Índies o una planta crassa originària de Califòrnia. (consulteu si ha obert portes donada la situació arran de la covid-19)

Centre Cívic Vallvidrera / carrer dels Reis Catòlics, 16

El Centre Cívic Vallvidrera s’envolta d’un entorn privilegiat pel que fa a la naturalesa. S’ubica a prop del pantà de Vallvidrera i organitza caminades, a més d’un cicle de música al parc. Hi servei de bar i terrassa que és tot un punt de trobada a Vallvidrera, on esmorzar, berenar o gaudir d’un menú casolà i de qualitat. Horari: de dilluns a divendres, de 9 a 20 h, i dissabtes i diumenges, de 9 a 16 h