La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha reconegut que el procés per ampliar l’espai destinat a les terrasses és “feixuc i complicat” i que, malgrat destinar-hi un equip de 72 persones, hi ha “dificultats per ser més àgils” en la tramitació. Si en un principi s’havia fixat en 15 dies el termini per donar resposta a les peticions, Sanz ha admès que “aquests 15 dies s’estan allargant”.

De fet, el Gremi de Restauració ha denunciat en més d’una ocasió la lentitud del consistori a l’hora de resoldre les sol·licituds de bars i restaurants per ampliar les terrasses amb el desconfinament. “Entenem les crítiques perquè molta gent esperava això de forma immediata”, ha dit Janet Sanz, que ha explicat que s’han rebut prop de 4.000 peticions i que molts bars que no tenien llicència de terrassa en tindran.

Peticions denegades per falta d’espai

En espera d’un balanç la setmana vinent, Sanz no ha concretat quantes sol·licituds ja s’han respost i quantes se n’han denegat, després que el gremi alertés que una de cada tres peticions acaba denegada. La tinenta d’alcalde sí que ha assegurat que les mesures “venen per quedar-se i compensar les dificultats dels restauradors”. Ara bé, ha admès que no donaran el vistiplau a totes les peticions perquè “hi ha límits en la garantia de l’espai públic i l’accessibilitat”.