L’Ajuntament de Barcelona ha rebut més de 1.000 peticions de bars i restaurants per poder ampliar l’espai de les terrasses durant el desconfinament. D’aquesta manera, els establiments poden posar més taules davant la limitació del 50 % en la fase 1 de la desescalada actual i mantenir les que tenien abans de la crisi del coronavirus. L’oposoció lamenta que el govern resolgui aquestes demandes en un termini de 15 dies i alguns grups proposen donar-hi una resposta en només 24 hores.

El govern municipal celebra que aquesta mesura fa compatible la reactivació de l’economia amb el gaudi de l’espai públic. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha destacat el “sobreesforç” dels tècnics municipals per fer front al “gran volum” de demandes. Tots els grups de l’oposició han vota a favor del decret d’alcaldia que permet ampliar l’espai de les terrasses i rebaixar la taxa de terrasses un 75 % fins a finals d’any.

Més agilitat en els tràmits

La majoria de l’oposició ha fet una crida a accelerar la resposta a les sol·licituds dels restauradors. Des d’ERC han demanat “celeritat” per resoldre les peticions. “15 dies de més pot ser la diferència perquè un negoci sigui viable o no”, ha alertat el regidor Jordi Castellana.  Elsa Artadi, de JxC, ha demanat “mínima burocràcia” en l’ampliació de l’espai de les terrasses i ha demanat resoldre les sol·licituds en només 24 hores.

Sobre el termini per resoldre les peticions dels restauradors, Josep Bou (PP) també proposa que l’Ajuntament doni una resposta en només 24 hores i que si transcorregut aquest temps no se n’ha donat cap, que es permeti la instal·lació de més taules i es faci una inspecció posterior. Des de Ciutadans, Paco Sierra ha dit que el sector “no pot fiar-se” del govern de Colau i ha assegurat que l’Ajuntament “recaptarà més en aquests temps de pandèmia que l’any 2019”, mentre que Manuel Valls (BCN Canvi) ha demanat revisar l’increment de la taxa de terrasses en l’escenari postcovid.