La crisi del coronavirus ha tornat a revifar el debat sobre el model de ciutat que tenim a Barcelona i la necessitat de més espai per als vianants. “Hem de tenir més naturalesa a la ciutat”, ha assegurat la degana del Col·legi d’Arquitectura de Catalunya, Assumpció Puig, en una entrevista al programa ‘Reset’ de betevé.

Puig també ha dit que “hauríem de pensar com podem enllaçar els diferents parcs que hi ha a la ciutat a través de corredors verds“. En aquest sentit, ha posat com a exemple el Parc del Camí Comtal, “un projecte molt interessant que suposo que algun dia es farà”, i que preveu la construcció d’un gran parc per sobre de les vies de l’estació de l’AVE de la Sagrera i que unirà aquesta zona de la ciutat amb el Besòs i la Ciutadella.

“Revertir” l’ús de l’espai públic

“Aquest és un projecte”, considera Puig, però “en podríem fer d’altres“. La degana dels arquitectes afirma que, actualment, un 80 % de l’espai de la ciutat es dedica al trànsit i només un 15 % al vianant. Una tendència que, segons Puig, cal “revertir“, tot i que subratlla que “a l’Eixample hi ha carrers que són més verds” i que poden “acompanyar” els vianants per anar d’un parc a un altre, “sense travessar un gran espai de trànsit o de carrers”.