L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha aglutinat en un mateix portal els restaurants que ofereixen menjar per emportar als clients durant aquestes setmanes de desescalada del coronavirus. Des de l”Àrtic’ et proposem una llista dels millors llocs oberts que podràs tastar durant el desconfinament.
Els millors llocs amb menjar per emportar a Barcelona durant el desconfinament
Casa Xica
Amb el projecte de Casa Xica “delivery”, porten a casa teva el millor de la seva. Podeu fer la comanda fins a les 19 h de dimarts a dissabte. Una vegada confirmada, la rebreu entre les 20.30 i les 21.30 h amb les instruccions per com acabar els plats fàcilment. El pagament serà amb targeta en el moment de rebre la comanda. Alerta a la seva selecció de vins naturals! La comanda mínima és de 30 euros i el servei a domicili té un cost de 5 euros.
Suggeriments:
“Okonomiyaki” Casa Xica (10 euros)
Arròs refregit cantonès amb calamar (12 euros)
Udon amb curri de gamba vermella (14 euros)
Carrer de la França Xica, 20
686 742 476 / infocasaxica@gmail.com
Cafè Turó / Casa Tejada
Reobren les cuines del xef Romain Fornell per preparar els seus millors plats i que te’ls puguis menjar a casa. Les reserves s’han de fer a través d’aquest formulari. També han preparat un menú per 19 euros. Les comandes es poden fer de dilluns a dissabte fins a les 11 h del mateix dia.
Suggeriments:
Hamburguesa del Cafè Turó amb patates fregides (12,40 euros)
Ensaladilla de King Crab (14,90 euros)
Rosbif fred amb salsa tàrtara (9,75 euros)
Carrer del Tenor Viñas, 1-3
93 782 12 36 / @cafeturo
Plata Bistró
El xef Víctor García engega el projecte El Plata en casa per continuar oferint alguns dels seus millors plats a domicili els migdies de divendres, dissabte i diumenge. La comanda mínima és de 30 euros.
Suggeriments:
Mandonguilles amb sípia (14 euros)
Bonítol en escabetx (11 euros)
Coll de xai rostit (18 euros)
Carrer de Sepúlveda, 23
650 140 957 / @platabistro
Bicnic / Betlem
Després de més de 40 dies de confinament, Bicnic i Betlem tornen a la càrrega amb propostes per endur-se o lliuraments a domicili. Fes la comanda per WhatsApp i ves a buscar-la! També pots fer-ho a través de l’aplicació Glovo.
Suggeriments:
Truita de ceps i botifarra negra (12,30 euros)
Tàrtar de salmó amb calçots i “yuzu” (12,50 euros)
“Burger” de pollastre fregit (6,90 euros)
Carrer de Girona, 68-70
690 904 614 / @bicnicfood
Semproniana
A banda d’oferir els plats de la seva carta, el restaurant d’Ada Parellada ha preparat tres menús per emportar-se durant aquests dies de desconfinament: un de dilluns a divendres per 15 euros (6 euros per a sanitaris), un de cap de setmana per 18 euros (6 euros per a sanitaris) i un menú degustació per 30 euros. Les despeses d’enviament, si no es vol passar a buscar pel local, són de 3 euros.
Suggeriments:
Arròs del Venere amb formatge de Maó (5,75 / 10 / 14,50 euros)
Tàrtar cru i exòtic de gambes (9,90 / 18 / 25 euros)
Costellam de porc amb agredolç a la catalana (8,50 / 12 / 20 euros)
Carrer del Rosselló, 148
699 932 203 / semproniana@semproniana.net
Macot
Aquest “bar-a-vins” ha obert el primer dia de la fase zero. Accepten comandes fins a les 22 h i la pots passar a buscar l’endemà o te la poden enviar-la a qualsevol zona de Barcelona.
Suggeriments:
Sardina fumada amb babaganuix (6 euros)
Bacallà amb samfaina (10 euros)
Estofat de cigrons amb pop (12 euros)
Carrer de Violant d’Hongria Reina d’Aragó, 150
697 291 544 / @macot.barvins
El Quinto
Mentre no puguin obrir amb normalitat, ofereixen la possibilitat tastar els seus plats de dilluns a divendres al migdia. Per assegurar-te la disponibilitat dels plats, fes la comanda entre 9 i 11 h. Podràs passar-la a buscar a partir de les 13 h o ells te la faran arribar a casa. La carta canvia cada dia.
Suggeriments:
Curri de llenties verdes (6,20 euros)
Canelons casolans d’espinacs (8,90 euros)
Sopa freda de cogombre i iogurt amb menta (5,70 euros)
Carrer de Pallars, 173
693 361 418 / info@elquinto.cat
La Taverna del Clínic
Fa setmanes que van començar a oferir tres menús de 20, 25 i 30 euros que es poden complementar amb unes postres per 4,50 euros més. Pots anar-los a buscar al restaurant o els pots demanar que t’ho portin a casa.
Suggeriments:
Caneló d’ànec i bolets + “Tagliatelle” al “vongole” (20 euros)
Tàrtar de vedella + Arròs mariner (25 euros)
Pop a la gallega + Cua de bou al vi del Priorat (30 euros)
Carrer del Rosselló, 155
696 493 371 / @latavernadelclinic
Pacomeralgo
A partir de dijous 7 de maig, obren la seva cuina i oferiran menjar per emportar-se. Si es vol rebre a domicili, la comanda s’haurà de fer a través de l’aplicació de Glovo.
Suggeriments:
Tonyina fresca amb vinagreta de poma i teriyaki (12,75 euros)
Fricandó amb carreroles (9,75 euros)
Menú “Trae Pa-Ca” (pica-pica per a dues persones)
Carrer de Muntaner, 171
93 430 90 27 / @pacomeralgobcn
TocaTeca
Han començat el servei de menjar preparat per emportar-se i també el porten a casa. Els plats s’hauran d’escalfar seguint les instruccions que adjuntaran, perquè encara no poden disposar de tot l’equip que permet degustar les seves especialitats acabades de fer.
Suggeriments:
Ous estrellats amb foie (7,95 euros)
“Mollete” de calamars amb maionesa i ceba cruixent (4,50 euros)
Pop a la graella (12,20 euros)
Carrer de Garcilaso, 172
649 218 719 / @tocatecabcn