Tens controlats quins són els millors “take away” de Barcelona? Estàs buscant un lloc de menjar per emportar a Barcelona? Biquinis, pollastres a l’ast, pizza, ramen, sushi, cuina catalana, hawaiana, italiana, llatinoamericana… Qualsevol menjar que et passi pel cap cruspir-te a casa qualsevol migdia o nit es pot fer realitat amb un cop de telèfon gràcies als serveis de menjar per emportar, més coneguts com a “take away”.
T’oferim una llista amb alguns dels millors “take away” de Barcelona. Ja els has provat?
Els 11 millors “take away” de Barcelona
1
Casa Miliu
Mercat del Poblenou – Parades, 24-28
Mercat de la Barceloneta – Parades, 74-76
El negoci va començar el 1862 venent gra sec. Però a mitjans del segle XX ja eren coneguts pels llegums cuits, que van anar complicant amb plats com les llenties estofades, les mongetes i els cigrons amb capipota. El propietari actual, Emili Puchades, és el besnet del fundador i assegura que per coure bé els llegums encara fa servir trucs del seu besavi!
2
Quin Pollastre!
Passatge de Josep Llovera, 1-3
Pablo Castellet i Raul Navarro, publicitaris de professió, van decidir obrir una rostisseria gourmet a finals del 2017 al passatge de Josep Llovera, a tocar de la travessera de Gràcia, entre els carrers Muntaner i Aribau. Es publiciten com la 1a Rostisseria Ecològica de Barcelona. Al capdavant dels fogons hi ha el Javier Gavaldà, a qui els propietaris van conèixer quan li van fer la imatge pel seu foodtruck, i la mare, d’aquest, la Valentina Sánchez, que està a punt de jubilar-se. A més del pollastre a l’ast, hi podeu comprar unes croquetes de pollastre i de rostit fantàstiques, ensalada russa, mandonguilles, macarrons, amanida de quinoa o patates braves amb una salsa recepta de la Marisa, la sogra del Pablo… Tot queda en família, vaja. El beure, cervesa i vi, és ECO, i els productes per netejar el local, també. Discurs real.
3
L’Antica Pizzeria Da Michele
Carrer del Consell de Cent, 336
Aprofitem l’ocasió per adreçar-vos a L’Antica Pizzeria Da Michele, un clàssic napolità conegut a escala internacional que es va instal·lar al carrer del Consell de Cent el desembre del 2017. El local barceloní és el primer establiment que la propietat ha inaugurat a Espanya. A Barcelona hi ha cinc pizzes al menú, totes elaborades seguint el mètode tradicional nascut a Nàpols, amb massa fina, cuinades al forn de llenya entre els 450 i els 500 graus i elaborades amb ingredients de màxima qualitat importats d’Itàlia. Com a novetat, només apuntar que Da Michele Barcelona ha ampliat la seva carta fa pocs dies i que també ofereixen a la clientela plats de pasta napolitans, molt saborosos. Aquests, però, de moment, només te’ls pots menjar allà.
4
Sakura-Ya
L’Illa Diagonal. Planta -1. Rebost
Sakura-Ya de l’emprenedora Anna Saura, un local amb més de 15 anys d’experiència situat a L’Illa Diagonal. De fet, es tracta de la primera barra japonesa de tot l’Estat espanyol situada en un centre comercial.
5
Monster Sushi Delivery
Carrer de Muntaner, 155
Fa uns 15 anys que la Fabiola Lairet i el Ricardo Figuerade, veneçolans, es va instal·lar a Barcelona, on tenen diversos negocis. El 2010 van obrir el seu primer local de cuina japonesa, el celebrat Montser Sushi del barri de Gràcia (plaça de Gal·la Placídia). El 2016 van aixecar la persiana d’un projecte més personal, el restaurant Robata, a l’Eixample (Enric Granados), on reinterpreten el concepte de brasa japonesa d’una manera molt elegant. I a les acaballes del 2018, van obrir la versió per emportar i a domicili del seu primer negoci al número 155 del carrer de Muntaner, de nou a l’Eixample. Divendres, dissabte i diumenge sense pausa al migdia, des de l’1 fins quarts de 12. L’oferta gastro és la mateixa que la del seu germà gran, hi pots comprar algunes referències de sakes i vi i, atenció, els espectaculars American Cakes (NY Cheese Cake, Lemon Pie, Carrot Cake i Chocolate Cake) que elaboren ells mateixos: en porcions o sencers.
6
Anormal
Carrer de Bertran, 28
Una de les últimes i més originals propostes és la que el colombià Jon Giraldo i el mexicà Jaime Liebermann serveixen a l’Anormal, que tot just va obrir el desembre passat a Sant Gervasi. D’acord amb els orígens dels seus creadors, l’oferta es basa en la cuina sud-americana, però elaborada amb un punt gurmet i creatiu. Prepareu-vos pels tacos, pels ‘ceviches’, per les ‘arepas’, per la ‘cochinita pibil’… I, el més divertit, són les explicacions que trobareu als envasos del que compreu, que us indicaran molt gràficament com heu d’acabar el plat i com l’heu de menjar.
7
Suís & Bowls
Travessera de Gràcia, 151
Un establiment molt conegut al barri de Gràcia és el Suís & Bowls, on destaquen els famosos poke bowls que embogeixen els instagramers. Doncs bé, també els podeu demanar per cruspir-vos-els a casa.
De dilluns a divendres al migdia, ofereix un menú complet per emportar amb un entrant (una crema, una amanida, guacamole, hummus …); el bowl del dia (sempre sa), beguda i postres o cafè per menys de 10 euros. Tenen receptes de bowls per triar i remenar: el de gambes al curri, cuscús, espinacs baby, ttomàquets, ceba morada, pastanaga i anacards; el de quinoa amb tacos de tonyina ‘blue fish’ marinat en soja i llima, ceba vermella, espinacs fresco, alvocat, sèsam de colors i ceba ‘crunchy’; el marroquí amb cuscús, cogombre, hummus, mesclum, dàtils…
8
La Bikineria
Mercat del Ninot. Parades, 59-60
La Bikineria del Mercat del Ninot. Es tracta d’una nova i petita barra degustació que només obre 3 dies a la setmana —dijous, divendres i dissabte en horari de mercat, de moment— que ofereix uns sandvitxos excel·lents. N’hi ha de fixos: el Clàssic de pernil i formatge Emmental i la seva versió amb ou; el Balear, amb sobrassada, formatge de Maó, mel, pinyons i herbes… I d’efímers o de temporada, que varien en funció de la temporada i de la disponibilitat de matèria primera que hi ha al mercat.
9
Marimorena
Loreto, 24-26
El servei de ‘take away’ és una de les novetats que incorporava el cuiner Albert Mendiola en els seus Marimorena, a Sant Boi de Llobregat i a Barcelona. El xef ofereix la possibilitat de degustar totes les seves elaboracions allà on vulguis. Totes. Et pots endur a casa, a la feina, o a un banc d’un parc tots els plats de la carta, així com dels seus menús: executiu, degustació i vegetal. Aquest últim, per cert, amb la carxofa com a protagonista, de principi a fi. També a les postres. Molt recomanable!
10
Brera Restaurant
Àliga, 25. Barcelona.
Un petit establiment de cuina italiana, especialitzat en gnocchi, al barri d’Hostafrancs, obert fa només sis mesos i batejat amb el nom d’un districte de Milà. El seu xef i propietari Mirko Italià —italià de nom i de fet— prepara diàriament les propostes que canvien en funció del producte de temporada, producte que compra a Barcelona amb excepció dels formatges, que venen d’Itàlia.
11
Kao Street
Bisbe Sivilla, 50
Kao Street és un concepte del Grup Kao que veurà la llum el mes d’abril i que serà la versió més ‘canalla’ de tots els establiments de la família Kao. De fet, més que un ‘take away’ serà una ‘concept store’ on es retrà culte al street food xinés a través del menjar i de diferents objectes. La idea és reversionar el ‘made in China’ o revertir la imatge negativa que, massa sovint, és té del país asiàtic i on hi ha més qualitat i primeres marques del que pensem, assegura la Meilan Kao.