(ACN) Una quarantena de socis de l’Ateneu Barcelonès han fet arribar una carta a la Junta Directiva per expressar el seu malestar per com s’està gestionant la institució durant la crisi del coronavirus. Entre els signants hi ha l’exvicepresidenta de l’entitat Gemma Calvet, l’arquitecta Beth Galí i l’exdirectora de la Fundació Miró Rosa Maria Malet.

Demanen la retirada de l’ERTO presentat per l’entitat, del qual diuen que s’ha aplicat “unilateralment”. L’expedient va ser denunciat davant Inspecció de Treball la setmana passada per la Intersindical-CSC per possible frau a la Seguretat Social, ja que diuen que la plantilla segueix treballant des de casa, i per “manca de transparència” a l’hora de decidir els percentatges de reducció de jornada, que, segons el sindicat, afecta menys els caps d’àrea i més la plantilla de base, “que pateix el gruix de la retallada salarial”.

El descontentament d’aquesta quarantena de socis es concreta en una sèrie de peticions a la junta que presideix Jordi Casassas, així com en un formulari públic de suport a les seves posicions. Reclamen la retirada “amb efectes immediats” de l’ERTO, l’adopció de mesures que facilitin el teletreball, la implementació d’un pla de serveis i una programació “adequats” a la situació d’excepcionalitat actual, i una compareixença telemàtica de la junta davant els socis per donar explicacions.

Els socis expressen “preocupació i sorpresa” per la gestió de la institució durant aquestes setmanes, en què ha estat tancada. “El tancament de la seu física no hauria d’haver suposat en cap cas una aturada d’activitat tan dràstica com la que estem patint”, exposen en primer lloc. Al seu parer, la junta mostra “manca d’iniciativa i creativitat i mostra la seva poca vocació de servei als socis, a la ciutat i al país”.

En aquest sentit, observen que no s’ha dut a terme “cap mesura d’acompanyament” als socis, ja que no s’han plantejat reduccions de quota, especialment per a aquells que hagin pogut patir més l’impacte econòmic, ni s’han habilitat serveis específics per als socis d’edat avançada, especialment colpejats per aquesta crisi.