La direcció del Festival Jardins de Pedralbes ha anunciat l’ajornament de la vuitena edició de l’esdeveniment, que havia de portar una trentena d’artistes entre el 3 de juny i el 15 de juliol a Barcelona, per la crisi del coronavirus. “Hem esperat tot el que hem pogut”, asseguren els responsables del festival en un comunicat, però “davant la falta de mesures, que ens causa una total incertesa, ens hem vist obligats a ajornar la celebració de la vuitena edició“.

En aquest missatge, es refereixen al Consell de Ministres d’aquest dimarts, 5 de maig, i revelen que “se’ns havien promès mesures concretes que regularien la celebració dels festivals de música”, unes “esperances” que afirmen que “es van veure trencades” quan el ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, va declarar que “caldrà esperar” i que prendran decisions “quan arribi el moment”.

Divendres, 8 de maig, a les 12 h, s’anunciaran les dates noves dels concerts, que s’ajornaran a l’estiu que ve. Les entrades venudes fins ara seran vàlides per a l’edició del 2021, que la direcció diu que serà “la millor de la història”. Els qui no puguin assistir al concert en la data nova podran recuperar-ne l’import. Tot i així, es demana que, en la mesura del possible, es mantinguin les entrades com a “suport fonamental” al festival.

La vuitena edició del Festival Jardins de Pedralbes havia de començar el 3 de juny, amb l’actuació de Sara Baras. I també tenia confirmades les actuacions de Loquillo, Raphael, James Blunt, Manel, Bryan Ferry, Patti Smith, Alan Parsons, Crowded House i Miguel Bosé, entre d’altres.