Hi ha una cosa que no podia faltar a la gran sala d’espera del confinament pel coronavirus. Expertes en l’art d’entretenir en perruqueries i avantsales diverses, les revistes també han fet una passa endavant per salvar el públic de l’avorriment durant aquestes setmanes de reclusió per la quarantena. Una oportunitat per fullejar o, en aquest cas, fer “scroll” per les revistes digitals d’un ampli catàleg de publicacions que s’ofereixen, temporalment, de franc.

iQuiosc

L’Associació d’Editors de Revistes i Digitals (APPEC) ha anunciat la subscripció gratuïta durant un mes a totes les seves capçaleres en català. Els lectors han d’entrar al portal iQuiosc i introduir el codi TARIFAPLANA2020 en el moment de fer la subscripció i podran accedir a tot tipus de temàtiques. Des de revistes musicals com ‘Enderrock’, que acaba de publicar el seu número 300, clàssics culturals i artístics com ‘L’avenç’, ‘Serra d’Or’ i ‘Bonart’, així com títols sobre gastronomia (‘Cuina’) i de divulgació històrica ‘Sàpiens’, esportiva ‘Fosbury’ i de muntanya ‘Vèrtex’.

Kiosco y más

Amb el mateix objectiu, el grup Hearst i la plataforma Kiosco y más també ofereixen de franc tot una vintena de revistes en castellà que estaran disponibles fins a l’1 d’abril. Tots els títols disponibles es poden descarregar a través de l’aplicació per a Android i Apple de Kioskoymas. Entre una vintena de propostes hi ha la primera revista de cinema d’Espanya, ‘Fotogramas’, creada el 1946, així com opcions d’interiorisme ‘Micasa’ i turisme ‘Deviajes’.


Zinio

El grup Spainmedia també ha alliberat l’accés als continguts de la revista econòmica ‘Forbes’ i a ‘Tapas Magazine’, de gastronomia i “lifestyle”. Totes dues es poden consultar a través de la plataforma Zinio.

Revista de Catalunya

Més enllà de les plataformes anteriors, hi ha revistes que també han decidit aportar els seus continguts de franc des dels seus llocs web. És el cas de ‘Revista de Catalunya’, una publicació d’assaig fundada el 1924 que posa a disposició dels lectors el seu darrer número, corresponent al primer trimestre de l’any, en què destaca un article dedicat al centenari del naixement del polític Josep Pallach i una entrevista a la filosofa Marina Garcés.