Hi ha una cosa que no podia faltar a la gran sala d’espera del confinament pel coronavirus. Expertes en l’art d’entretenir en perruqueries i avantsales diverses, les revistes també han fet un pas endavant per salvar el públic de l’avorriment durant aquestes setmanes de reclusió pel confinament. Una oportunitat per fullejar o, en aquest cas, fer “scroll” per les revistes digitals d’un ampli catàleg de publicacions que s’ofereixen, temporalment, de franc.

iQuiosc

L’Associació d’Editors de Revistes i Digitals (APPEC) ha anunciat la subscripció gratuïta durant un mes a totes les seves capçaleres en català. Els lectors han d’entrar al portal iQuiosc i introduir el codi TARIFAPLANA2020 en el moment de fer la subscripció i podran accedir a tot tipus de temàtiques. Des de revistes musicals com ‘Enderrock’, que acaba de publicar el seu número 300, clàssics culturals i artístics com ‘L’avenç’, ‘Serra d’Or’ i ‘Bonart’, així com títols sobre gastronomia (‘Cuina’) i de divulgació històrica ‘Sàpiens’, esportiva ‘Fosbury’ i de muntanya ‘Vèrtex’.

Kiosco y más

Amb el mateix objectiu, el grup Hearst i la plataforma Kiosco y más també ofereixen de franc tot una vintena de revistes en castellà. Tots els títols disponibles es poden descarregar a través de l’aplicació per a Android i Apple de Kioskoymas. Entre una vintena de propostes hi ha la primera revista de cinema d’Espanya, ‘Fotogramas’, així com opcions d’interiorisme com ‘Micasa’ o ‘Casa Diez’, de turisme com ‘Deviajes’ o de motor com ‘Car and Driver’. També prestigioses revistes com ‘Elle’, ‘Cosmopolitan’, ‘Esquire’, ‘Harper’s Bazaar’, ‘Men’s Health’‘Women’s Health’.

ZinetSpain Group

Una altra editorial que s’ha sumat a la iniciativa és  Zinet Media Group, que ofereix de manera gratuïta algunes de les seves populars publicacions: ‘Mia’, ‘Marie Claire’, ‘Delooks’, ‘Ser Padres’, Muy Historia’, ‘Muy negocios’ ‘Muy Interesante’ que, precisament, publica un número dedicat al coronavirus. En aquest enllaç hi ha els enllaços a les revistes. Això sí, t’hauràs d’enregistrar a cada publicació per accedir-hi. Si n’ets fan, segur que no t’importarà fer-ho. Al final, estan oferint contingut gratuït, que és un bon regal.

Condé Nast

A Condé Nast s’han posat les piles per tenir abans d’hora les revistes del mes d’abril disponibles per a tothom en obert. Ni tan sols t’hi has de registrar, només clicar en la revista que t’interessi i posar-te a llegir. Les publicacions són: ‘Vogue’, ‘Vanity Fair’, ‘Glamour’, ‘AD’, ‘Condé Nast Traveler’ i ‘GQ’.

‘El Víbora’

‘El Víbora’ va ser una revista de còmics mensual, amb autors i temàtica underground, que va començar a publicar-se el desembre del 1979. Hi col·laboraven artistes com Nazario, Max, Gallardo, Mediavilla, Martí i Sento. També va ser la introductora a l’estat espanyol dels autors clau del còmic underground nord-americà, com Robert Crumb,  Gilbert Shelton o Peter Bagge.

Amb un estil irreverent abordava temes com la llibertat sexual, el consum de drogues, la lluita contra les centrals nuclears o la vida als baixos fons. L’any 2019, coincidint amb el 40è aniversari del seu primer número, el Museu Nacional d’Art de Catalunya va voler homenatjar-la dedicant-li una exposició monogràfica. 

Ara han decidit regalar un número especial cada setmana. Un ‘Víbora para supervivientes’, en el qual diversos autors escullen les seves historietes preferides i que pengen de manera gratuïta al web d’Ediciones La Cúpula. Com diuen ells: “Larga vida a la culebra”.

 

Zinio

El grup Spainmedia també ha alliberat l’accés als continguts de la revista econòmica ‘Forbes’‘Tapas Magazine’, de gastronomia i estils de vida. Totes dues es poden consultar a través de la plataforma Zinio.

Revistes de videojocs

Els amants dels videojocs també tenen alguna cosa per llegir. L’editorial Axel Springer publica dos números de la revisa ‘Hobby Consolas’, el 342 i 343, i el número 30 de ‘RetroGamer’.

La revista ‘Manual’ també està especialitzada en videojocs, però orienta els seus articles als personatges i a les persones que hi ha darrere el desenvolupament d’un joc. Un enfocament diferent del qual pots llegir el número 1 de manera gratuïta aquí.

Cotxes

L’editorial Axel Springer també ofereix alguns números de les seves revistes de motor: ‘Auto Bild’ 604 i 605; i ‘Top Gear’ 21 i 22.

Futbol

Per als futbolers, que a més de no tenir partits de futbol no saben quan podran anar al camp, la revista ‘Líbero’, que fa reportatges sobre diverses personalitats del futbol, ha penjat part del seu catàleg gratis a través de la plataforma de revistas Issuu.

Receptes de Thermomix

Aquells que tinguin Thermomix i temps per cuinar aquests dies estan de sort. El famós robot de cuina té una publicació mensual amb consells i receptes, i ara s’hi pot accedir a totes de franc en aquest enllaç.

Revista de Catalunya

Més enllà de les plataformes anteriors, hi ha revistes que també han decidit aportar els seus continguts de franc des dels seus llocs web. És el cas de ‘Revista de Catalunya’, una publicació d’assaig fundada el 1924 que posa a disposició dels lectors el seu darrer número, corresponent al primer trimestre de l’any, en què destaca un article dedicat al centenari del naixement del polític Josep Pallach i una entrevista a la filòsofa Marina Garcés. Podeu accedir-hi en PDF aquí.