Després d’alertar de la situació crítica a causa del coronavirus que viuen moltes residències de gent gran de la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona s’ha reunit aquest diumenge amb la Generalitat. Fruit d’aquesta trobada d’urgència, el CatSalut i el Departament d’Afers Socials han creat una oficina tècnica de residències de gent gran.

Les administracions treballaran de forma coordinada per vetllar per la correcta desinfecció dels 260 centres de Barcelona i que disposin del material i personal necessaris.

Situació d’emergència

Des d’aquest dissabte, els Bombers de Barcelona estan treballant per desinfectar les residències de gent gran per mirar de facilitar-los el dia a dia en la lluita contra el coronavirus. La situació a les residències a la ciutat és, cada dia que passa, més angoixant. Davant d’aquesta situació d’emergència, l’Ajuntament s’ha avançat i ha desplegat el cos de Bombers per mirar d’alleugerir les tasques de desinfecció als centres. L’Administració municipal s’ha posat en marxa després de veure que l’oficina d’afers socials no donava l’abast i de rebre missatges d’alarma de diferents residències que denunciaven que no disposaven de personal suficient. Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, ha explicat que aquest diumenge “hem acordat que les dues administracions posarem més recursos”.

Classificació de les residències

L’Ajuntament insisteix que les residències no són la seva competència i espera que ara, amb la posada en marxa de l’oficina tècnica, la Generalitat hi acabi abocant recursos. Ada Colau ha volgut remarcar que no disposaven ni d’una llista actualitzada de les residències a la ciutat i que actualment de les 260 que hi ha a la ciutat més de la meitat tenen un cas de coronavirus.

Per mirar de prioritzar els recursos, ara mateix s’han classificat les residències en tres tipus diferents. El primer són aquelles que tenen recursos suficients i que no presenten gaires problemes. El segon grup el formen aquelles residències que necessiten algun tipus d’acompanyament o reforç i, per últim, les que presenten problemes greus i necessiten traslladar persones afectades a altres llocs com hotels.

Trasllat a hotels

Tal com s’ha fet en el cas dels hospitals de la ciutat

, també es faran trasllats de residents a hotels. “S’haurà d’estudiar cas per cas, per veure la situació de cada residència i persones amb la covid-19”, ha explicat Colau.