La consellera de Salut, Alba Vergés, ha contestat a la proposta que ha plantejat l’epidemiòleg Oriol Mitjà de confinar l’àrea metropolitana per rebaixar la xifra de contagis de coronavirus  assegurant que per ara no s’ha plantejat. Vergés ha dit que s’analitzen constantment les dades per veure el comportament de l’epidèmia i per ara “no hi ha una proposta per confinar l’àrea metropolitana”.

Sobre l’atenció hospitalària ha afirmat que un 84 % dels 1.500 llits d’UCI’s d’hospitals estan ocupats per malalts de covid. Segons Vergés, la prioritat és tenir tot llest aquesta setmana perquè es pugui atendre a més pacients en els nous equipaments que s’han posat i es posaran en marxa. Per ara hi ha 290 persones allotjades en hotels seguint el tractament, 117 sanitaris allotjats en hotels per fer descans de les jornades laborals intenses, 22 pacients en el pavelló esportiu de Vall d’Hebron que funciona com a extensió del propi hospital.

S’han fet 42.000 tests ràpids

Vergés ha explicat que s’està augmentant la capacitat d’atenció dels hospitals i per ara no es valora enviar cap pacient a una altra comunitat. La consellera ha explicat que s’han fet 42.000 tests ràpids i que s’està amb la capacitat de poder fer-ne més i sense haver de dependre de les importacions.

Segons Vergés, aquesta setmana més de 180.000 professionals sanitaris treballaran en hospitals i en nous equipaments mèdics. També començaran a treballar aquesta setmana més metges jubilats i estudiants de Medicina amb el MIR aprovat.

La responsable de Salut ha explicat que arriba de forma constant material de protecció pels sanitaris i ha afirmat que en cap cas s’han rebaixat els protocols de protecció del personal sanitari i dels serveis essencials.