Dia Internacional de la Dansa 2020

L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya ha iniciat una campanya en línia per celebrar el Dia Internacional de la Dansa 2020 a través de les xarxes amb l’etiqueta #BallemaCasaDID20. L’entitat vol que professionals i amateurs, grans i petits, inundin les xarxes de moviment fins al 29 d’abril, data oficial del Dia Internacional de la Dansa. Des de l’APdC diuen que el confinament no atura el moviment i el podem trobar en qualsevol gest de la nostra vida quotidiana. Aquests dies de quarantena la dansa també pot ser un moviment quotidià casolà. Avui, ja hi ha més de 500 vídeos penjats amb l’etiqueta #BallemaCasaDID20, us animeu?

#BallemCasaDID20

Us deixem un vídeo amb algunes des les millors actuacions de dansa confinada dels darrers dies fet per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya per celebrar el Dia Internacional de la Dansa 2020.

200 alumnes ballant a casa

Avui se celebra el Dia Internacional de la Dansa i el Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre ha elaborat un vídeo on ballen des de casa els més de 200 alumnes d’entre 12 i 18 anys que estudien en aquest centre el grau professional de dansa, l’ESO i el Batxillerat, tot de forma integrada en el mateix centre. No us el perdeu!

Doctor Prats i Maria Rovira

Doctor Prats i la ballarina i coreògrafa Maria Rovira s’han unit per fer un homenatge a la dansa amb la versió d’ ‘Al final tot anirà bé’, que serveix de banda sonora a una complexa coreografia feta per diversos ballarins des dels seus confinaments arreu del món. Aquí podeu veure el vídeo.

‘Dansa ara’ des de casa

L’Ajuntament de Barcelona convoca pel Dia Internacional de la Dansa a tots els nens i nenes que enguany participen al projecte municipal ‘Dansa Ara’. S’ha proposat una sessió en línia on es realitzarà de forma conjunta el ball, aquest any ‘el mambo’. Aquesta acció es podrà veure per betevé el mateix 29 d’abril a partir de les 18 h i està emmarcada dins de la gran campanya #BCNesmoudinsdecasa. Enguany hi participen uns 9.600 infants de 236 centres educatius de Barcelona. Us deixem amb la coreografia, animeu-vos!

Institut del Teatre

Els ballarins i ballarines d’IT Dansa, Jove Companyia de dansa de l’Institut del Teatre, segueixen ballant des de casa, en la distància, i malgrat el confinament imposat per la Covid-19. I ho fan amb l’alegria i el talent que els caracteritza, com veiem en aquest extracte de Whim (Fractured Fairytale) d’Alexander Ekman, amb música de Vivaldi.

#BallemCasaDID20

A Instagram sota l’etiqueta #BallemCasaDID20 podem trobar fins a 500 vídeos de ballarins i ballarines.

Irene Pallarès i Cloe Amores

La ballarina i coreògrafa Irene Pallarès i la seva filla, Cloe Amores, demostren com es pot ballar hip hop a casa durant aquest confinament.

Ruth Prim

Ruth Prim és una jutgessa de concursos nacionals i internacionals de dansa urbana, coreògrafa i directora de la companyia Cia Roots. La ballarina també s’apunta al #BallemaCasaDID20.

View this post on Instagram

El Dia Internacional de la Dansa es commemora el 29 d'abril, però davant l'estat d'alarma i el confinament de la població per la crisi sanitària del coronavirus, l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) ja preveu que aquest any no el podrà celebrar amb normalitat. Per això, l'associació ha buscat una alternativa a la commemoració habitual i ha fet una crida a tot el públic de dansa perquè pengi a les xarxes socials vídeos ballant a casa. D'aquesta manera, l'APdC vol celebrar el Dia Internacional de la Dansa "durant tot el mes d'abril" i, alhora, "convertir les xarxes en una festa del moviment" L'associació fa una crida perquè els espectadors es gravin i pengin a internet les seves coreografies amb la música que més els agradi utilitzant l'etiqueta #BallemaCasaDID20. "Creativitat, originalitat i imaginació al poder!", diu l'APdC, que fa extensiva la iniciativa a "professionals, amateurs, nens i nenes, joves i grans". Amb aquesta iniciativa, l'entitat vol donar a la dansa "la visibilitat que es mereix" i "fer pinya" en un moment en què és "tan necessari". Vamos!!! Llenemos las redes sociales de danza todo el mes de abril y todo el año✊🏾♥️ #BallemaCasaDID20 @apdc_dansa #29abrildiainternacionaldeladanza

A post shared by RUTH PRIM (@ruthprimbcn) on

Cesc Gelabert

La festa del moviment va començar amb un vídeo de Cesc Gelabert i música de Pascal Comelade.

Dia Internacional de la Dansa 2020

El Dia Internacional de la Dansa commemora el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d’abril del 1727), considerat el pare del ballet modern. Des del 1989, l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya se suma a aquesta celebració amb un seguit d’actes que aquest any, com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus, serà a la xarxa sota el #BallemaCasaDID20.

 

Mercat de les Flors: Casa de la Dansa

Al Mercat de les Flors proposen vídeos d’espectacles complets d’algunes de les peces que han estrenat en temporades passades, els anomenen menús coreogràfics. Els menús inclouen una peça de dansa, articles teòrics sobre la mateixa peça i també un espectacle per a nenes i nens i activitats de joc i entreteniment per a ells. Aquí podeu consultar la programació.