L’estat d’alarma pel coronavirus ha obligat a ajornar algunes festivitats com Sant Jordi i a modificar el format d’altres celebracions com el del Dia Internacional de la Dansa d’aquest dimecres 29 d’abril. La impossibilitat de fer actuacions ha fet que l’alumnat del Conservatori Professional de Sansa de l’Institut del Teatre hagi muntat un ball plegats, però elaborat des de la casa de cadascun d’ells.

200 alumnes d’entre 12 i 18 anys

En el vídeo, hi participen 200 alumnes d’entre 12 i 18 anys que habitualment, abans del confinament, estudien el grau professional de dansa durant les tardes i que els matins cursen el batxillerat o l’ESO. El vídeo conté imatges de ball en situacions quotidianes dels alumnes a casa, imatges plàstiques de dansa i balls conjunts en format de multipantalla.

Centenars de balls a la xarxa

El cas de l’Institut del Teatre no és l’únic a casa nostra. Per tal de no deixar de celebrar el Dia Internacional de la Dansa, l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya ha convocat als amants del ball, professionals i amateurs, perquè omplin la xara de vídeos de moviments amb l’etiqueta #BallemaCasaDID20. El matí d’aquest dimecres ja s’havien compartit més de mig miler de documents. També alguns artistes catalans com Doctor Prats i Maria Rovira han penjat vídeos de celebració de la festivitat.