Hi ha un nou repte a les xarxes socials en aquests dies de confinament que et dona la possibilitat de convertir-te en una obra d’art. La idea és escollir un quadre o una escultura, reproduir-la el més fidelment possible amb elements que tinguis a casa, fer-se una fotografia i publicar-la a les xarxes socials sota les etiquetes #tussenkunstenquarantaine, #RepteArtACasa i #artathomechallenge.

El repte va començar el dia 14 de març proposat per Tussen Kunst & Quarantaine, però també s’hi han unit alguns dels museus més importants del món, com el Museu d’Orsay de París; el Rijksmuseum, d’Amsterdam o, a casa nostra, el Museu Nacional d’Art de Catalunya que ens proposa utilitzar alguna de les obres de la seva col·lecció que es poden consultar en línia.

#artathomechallenge

Sota l’etiqueta #artathomechallenge podem trobar a les xarxes socials reproduccions d’obres d’art amb molta originalitat i utilitzant tota mena d’objectes de la vida quotidiana, una cassola pot ser un barret o un edredó un vestit clàssic.

#RepteArtACasa

A la xarxa ja podem trobar exemples de reproduccions fetes amb autors catalans ‘Retrat d’una vaileta’, Joan Miró (1919), ‘La pastora’, de Joaquim Vayreda i que forma part de la col·lecció del Museu d’Olot o la musa i dona de Ramon Casas, de Júlia Peraire.

#tussenkunstenquarantaine

A escala internacional, els quadres més representants han estat ‘La noia amb turbant’ coneguda també com ‘La noia de la perla’, de Vermeer de Delft, entre 1665 i 1667; ‘El crit’ (‘Skrik’ en noruec), l’obra més coneguda d’Edvard Munch que data del 1893; ‘La Gioconda’ o ‘Mona Lisa’, una pintura de Leonardo da Vinci, o ‘La lletera’ (‘Het melkmeisje’ o ‘De melkmeid’ en neerlandès), un oli sobre tela de Johannes Vermeer pintat entre 1658 i 1660, però n’hi ha milers al compte @tussenkunstenquarantaine que ja acumula 100.000 seguidors a Instagram.

View this post on Instagram

Друзья! Хорошую историю придумали @tussenkunstenquarantaine Вот фотографии из их аккаунта. Мы предлагаем вам присоединиться к новому движению!)) Создавайте свои полотна и композиции, вдохновляясь работами из коллекции Государственного Эрмитажа, которые вы сможете найти на нашем сайте или на ваших книжных полках, или вспомнив ваш визит в Эрмитаж! Отмечайте наш аккаунт @hermitage_museum, ставьте хештеги #эрмитаждома #hermitageathome #museumathome #tussenkunstenquarantaine и выкладывайте свои собственные произведения для всеобщего восхищения. Удачи! У нас уже есть первые шедевры в актуальном #эрмитаждома

A post shared by Эрмитаж / Hermitage Museum (@hermitage_museum) on