Ada Colau ha convocat una reunió de la Junta de Seguretat Local per al divendres 19 de juliol. L’alcaldessa de Barcelona va fer la petició al Departament d’Interior i finalment les dues administracions han posat data per trobar-se i abordar la seguretat, el principal problema de la ciutat segons el baròmetre municipal.

D’aquesta manera, Colau i el conseller Miquel Buch es reuniran juntament amb els seus equips, a més dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, per parlar sobretot dels furts -que encapçalen el rànquing de denúncies a Barcelona-, el fenomen del “top manta” i, segons fonts d’Interior, fer balanç de les dues macrooperacions policials que hi ha hagut al Raval: la de l’octubre contra la suposada xarxa que controlava els narcopisos i la d’aquest mes de juny, contra el narcotràfic.

Segons les mateixes fonts, el director de la Policia Catalana – Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, i el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, està acabant d’acordar els temes que es tractaran.

Fonts municipals han explicat a betevé que es tracta d’una reunió ordinària de la Junta, que se sol convocar abans de l’estiu i en aquest cas, coincidint també amb l’inici del nou mandat després de les eleccions municipals del 2019. La intenció de l’Ajuntament és tractar la seguretat amb els Mossos d’Esquadra, que són qui tenen la competència en seguretat ciutadana i disposen de les dades de les denúncies interposades. Les mateixes fonts confien que en aquesta reunió hi assisteixi el conseller Buch, ja que en la darrera de mitjan d’abril i en la de l’octubre de l’any passat, no hi va ser.

Veïns i comerciants denuncien inseguretat

La convocatòria de la reunió arriba després que comerciants i veïns del districte de Ciutat Vella hagin posat l’alerta a l’Ajuntament. Han demanat solucions urgents contra la inseguretat que, asseguren, es viu al centre de la ciutat.

Cal afegir-hi l’onada de robatoris amb força a diversos establiments del barri de Sant Antoni que ja han engegat una campanya per fer-hi front i l’alerta també dels veïns del Raval per nous intents d’ocupacions de pisos. Davant aquesta situació, aquest dilluns Ciutadans va demanar un ple extraordinari sobre seguretat.