A partir de l’1 de novembre els veïns de Ciutat Vella notaran més presència d’agents de Mossos d’Esquadra pels carrers del districte. Aquest és l’acord principal al qual han arribat l’Ajuntament i la Generalitat durant la reunió de la Junta de Seguretat Local. Això no vol dir en cap cas que s’ampliï la plantilla i que per tant hi hagi més agents dels Mossos destinats a Barcelona, com ha demanat insistentment l’alcaldessa Ada Colau. 

La nova promoció de 500 nous policies no arribarà fins al juny de l’any que ve i per això, de moment han acordat una redistribució interna. Des del departament d’Interior, no n’han explicat els termes, és a dir que no se sap quants agents més s’hi destinaran ni de quines comissaries provindran. El secretari general Brauli Duart ha insistit que serà una “xifra dinàmica” que anirà variant en funció de les necessitats de Ciutat Vella, sobretot en els barris on la sensació d’inseguretat és més evident, com el Raval.

L’alcaldessa ha dit que està satisfeta de la reunió amb Interior amb qui ha reconegut haver tingut diferències fins ara. Ha explicat que aquest acord contribueix a eliminar la sensació que “no hi ha impunitat” ni cap zona “fosca” al districte de Ciutat Vella i ha alertat que estarà atenta a què es compleixin els acords, ja que la seva demanda era tenir més efectius. “Creieu-me que si no és així i no es nota aquest canvi d’intensitat seré la primera en aixecar la veu“, ha dit.

Reunió Junta Seguretat Local

També han acordat crear una comissió de seguiment que analitzarà com es desenvolupa aquesta nova coordinació policial i institucional entre l’Ajuntament i la Generalitat i per part de la Urbana, s’ha explicat que han decidit allargar el pla de xoc que van posar en marxa aquest estiu, que inclou més hores extres de patrulla dels agents de la Guàrdia Urbana.

En la roda de premsa posterior a la Junta, s’han donat a conèixer noves dades sobre els fets delictius a la ciutat. Detecta un increment de furts a Barcelona que representen el 55% del total que es cometen a tot Catalunya.