Quan s’està en espera encara de tancar el pacte de govern BComú-PSC, Ciutadans ja posa pressió al nou executiu. La líder de la formació taronja a l’Ajuntament, Luz Guilarte, ha anunciat que Cs buscarà el suport d’altres grups per convocar un ple extraordinari sobre seguretat per prendre “mesures urgents”. Després de la ruptura amb Manuel Valls (BCN Canvi), Cs té quatre regidors al consistori i, per reclamar un ple, cal la signatura d’almenys 11 regidors.

Guilarte ha assegurat que l’últim mandat es va tancar amb “un fracàs en seguretat i aquest apunta que serà pitjor”. La dirigent de Cs ha plantejat que al plenari s’aprovi nomenar un regidor de Seguretat, convocar la Junta de Seguretat Local, reorganitzar la plantilla de la Guàrdia Urbana per destinar més efectius al patrullatge i elaborar un pla de xoc per als barris “més castigats”.

“Cap barri de Barcelona no es lliura d’actes vandàlics i de delinqüència”, ha sentenciat Luz Guilarte, que ha posat d’exemple el crim a una perruqueria de Sarrià o l’ocupació de pisos per vendre droga. “Barcelona s’ha convertit en una ciutat sense llei en què regna el desordre”, ha afirmat la regidora. Guilarte ha criticat el “silenci vergonyós i intencionat” de l’alcaldessa, Ada Colau, i ha criticat que el retard per tancar el pacte de govern no signifiqui “una curta coalició”.