Blackstone ofereix bloc 99 Hospital a l'Ajuntament.

La negociació entre Ajuntament i Blackstone pel bloc 99 del carrer de l’Hospital, al Raval, no s’atura. El fons d’inversió, que n’és el propietari, ha ofert la finca al consistori a preu de cost perquè la compri. El Sindicat d’Habitatge del Raval, que assessora les 10 famílies que ocupen l’immoble, ho confirma i assegura que el govern municipal encara no s’hi ha pronunciat.

Fins ara només s’havia fet públic un pacte pel qual Blackstone mantenia al bloc els ocupants més vulnerables i, de la resta, se’n feien càrrec els Serveis Socials municipals. Una proposta “insuficient” per al sindicat i els veïns. Encara no hi ha, per tant, una sortida clara per als inquilins. El cas va arribar dijous al Parlament: Junts per Catalunya, Esquerra, la CUP i els comuns van reclamar a les administracions una alternativa per a tothom.

Cinquè dia d’amenaça de desnonament

Fa cinc dies que les 10 famílies que ocupen el número 99 del carrer de l’Hospital s’enfronten a un llançament obert. Les poden fer fora de l’edifici en qualsevol moment fins al 15 de juliol. Per aturar-lo, s’han organitzat i han programat activitats al portal ─com ara concerts, tallers o xerrades─ per estar atents les 24 hores del dia. Aquest divendres, el president del Parlament, Roger Torrent, els ha visitat per donar-los suport.