Joaquim Forn Ada Colau

L’alcaldessa, Ada Colau, ha visitat aquest dijous a la tarda el president del Grup Municipal de JxC, Joaquim Forn, a la presó de Lledoners. Colau ho ha anunciat en una piulada a Twitter en què en referma la condició de regidor i explica que han parlat del proper ple. Després de la sessió d’investidura, el Ple de l’Ajuntament es tornarà a reunir, tot apunta al 16 de juliol, per aprovar el cartipàs municipal.

“Malgrat la situació de presó injusta, demanarem que pugui exercir els seus drets de regidor”, diu Colau en el tuit. La visita s’ha fet a la tarda i, tot just després, Forn ha rebut la visita de la portaveu municipal de JxC, Elsa Artadi. En una segona piulada, Colau explica que s’ha reunit també amb el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, acompanyada del diputat Jaume Asens.

La reunió de Forn i Colau ha estat la primera trobada després de coincidir tots dos en el ple d’investidura a l’Ajuntament. Artadi ja va anunciar que quan es convoqui el ple de cartipàs la intenció de Junts per Catalunya és demanar que Forn pugui assistir, de nou, al consistori.

Després que l’últim Baròmetre semestral situés Joaquim Forn com el líder municipal més ben valorat, amb un 5,5, Artadi va demanar a l’alcaldessa que interferís en el Govern espanyol perquè deixessin que el president del Grup Municipal de JxC pogués ser a l’Ajuntament i no a la presó.