La presència d’agents cívics a les zones de més afluència es reforça durant els mesos d’estiu. En total, se’n desplegaran 95. A més de les zones on ja treballen habitualment, es repartiran per altres punts de cinc districtes: Horta, Nou Barris, Sants-Montjuïc, Gràcia i Sant Martí. També n’hi haurà a l’interior del Mercat de la Boqueria, a Ciutat Vella, però només els divendres i els dissabtes.

El servei es finança amb els diners provinents de la taxa turística, com ja va anunciar el consistori. En concret, aquest 2019 s’hi destinaran 2,5 milions d’euros. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol promoure el civisme i prevenir possibles conflictes a la via pública informant, advertint els ciutadans i requerint-ne la col·laboració.

Zones d’actuació

Dins de cada districte, s’han seleccionat els punts amb més volum de visitants, que seran els que concentraran la presència d’agents cívics. Se sumaran als espais on ja patrullen habitualment, com la Sagrada Família, el Mercat de Sant Antoni o barris com la Barceloneta, el Gòtic o el Bon Pastor.

Aquest són els nous punts on també seran presents durant l’estiu:

  • Horta: places de Pastrana, Eivissa, Bacardí i de les Masies.
  • Nou Barris: Parc Central, Parc de la Guineueta, Can Dragó i plaça Verda de Prosperitat.
  • Sants-Montjuïc: places de la Bella Dorita, Navas i dels Ocellets, al Parc de l’Espanya Industrial i a la rambla de Sants.
  • Gràcia: places del Sol, Revolució, Vila de Gràcia, Gal·la Placídia, Dones 36, Virreina Nord i Diamant.
  • Sant Martí: Vila Olímpica del Poble Nou.

A la majoria de llocs, hi seran entre les 2 del migdia i les 8 del vespre, excepte a Sant Martí. En aquest cas, n’hi haurà durant tot el dia, des de les 8 del matí i fins a les 8 del vespre.