Girafa Zoo Barcelona

El Zoo de Barcelona ha estat el primer parc zoològic de l’estat a obtenir el Safe Tourism Certified, que atorga l’Institut de Qualitat Turística Espanyola (ICTE). Aquest segell certifica que l’espai turístic implanta amb èxit els protocols per fer front al coronavirus establerts per l’institut.

A més, el centre també ha aconseguit la certificació Global Safe Site Excellence, que assegura la correcta implementació dels procediments de prevenció d’higiene, seguretat, neteja i desinfecció exigits davant la pandèmia de la covid-19. Aquesta certificació s’ha obtingut en la qualificació Excellence. Això implica que no només es compleixen les mesures sanitàries dictaminades, sinó que també s’han fet assajos de superfície de mostres preses a les instal·lacions que verifiquen la desinfecció i neteja de l’espai.

Totes les garanties de seguretat

Aquests certificats atorguen a l’espai totes les garanties de seguretat de treballadors i visitants. Algunes de les mesures que s’han dut a terme en la reobertura del zoològic han estat  reduir l’aforament a tot el parc en un 50 % i estimular la venda d’entrades anticipades a través del web, amb l’objectiu d’evitar concentració de gent a les taquilles. També la senyalització del recinte, amb recomanacions de seguretat, i la instal·lació de gel hidroalcohòlic, entre d’altres.

A més, s’han redissenyat els fluxos de públic als espais tancats i s’ha fet un reforç de la restauració amb punts mòbils adaptats. I pel que fa als casals d’estiu, s’han pres mesures especials com grups de convivència més reduïts i zones de menjador exclusives.

Casal Zoo Barcelona

Projecte BCN Safe City

Totes aquestes accions s’emmarquen en el projecte d’assessorament en línia BCN Safe City, que ha impulsat l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu és garantir les mesures d’higiene i salut “per oferir confiança i seguretat” als espais de la ciutat. Especialment en aquelles activitats, establiments i serveis relacionats amb el turisme i els visitants.

El Parc Güell i el Tibidabo, en espera

Altres espais de la ciutat com el Parc Güell i el Parc d’Atraccions Tibidabo estan en espera de rebre el segell Safe Tourism Certified. Pel que fa al Global Safe Site, aquest és el quart espai de B:SM que l’obté, després de la seu central i les estacions d’autobusos Barcelona Nord i Fabra i Puig. Ara està previst que altres espais de la ciutat també adquireixen la certificació.