El Bus Turístic ha reprès l’activitat aquest divendres després de gairebé quatre mesos tancat i adaptat a l’anomenada nova normalitat per la crisi del coronavirus. Els busos obren només el pis superior, que està descobert, i fan una sola ruta. Aquest servei funcionarà del 10 de juliol al 30 d’agost, els divendres, dissabtes i diumenges.

Un itinerari per al públic local

La proposta, que s’ha anomenat Barcelona Panoràmica, està adreçada al públic barceloní i té preus reduïts. L’itinerari es fa per diferents barris de Barcelona i dura dues hores, sense parades intermèdies. Comença al Portal de la Pau, al peu del monument a Colom, amb sortides a les 10 h, 12 h, 16 h, 18 h i 20 h.

El recorregut passa pel Port Vell, pla de Palau, l’avinguda del Marquès de l’Argentera, el contorn del Parc de la Ciutadella, el districte 22@, la plaça de les Glòries, l’Hospital de Sant Pau, la Sagrada Família, La Pedrera, el passeig de Gràcia, la plaça de Catalunya, la plaça de la Universitat, el Mercat de Sant Antoni, el Parc de Montjuïc, l’Anella Olímpica, Miramar i la plaça de les Drassanes.

Anècdotes de Barcelona

Les explicacions que es fan als viatgers estan pensades per als barcelonins i catalans, per conèixer la història, anècdotes i curiositats dels llocs més emblemàtics de la ciutat. Entre les anècdotes es revela quin va ser el primer edifici a tenir aigua corrent, on es va celebrar la primera òpera de tot l’estat espanyol o per què Barcelona era coneguda com la “petita Manchester”.

On i com comprar entrades

El servei Barcelona Panoràmica l’oferiran Julià Travel durant els matins i el Barcelona Bus Turístic a les tardes. El preu és de 10 euros per als adults, 5 euros per als menors de 12 anys, i gratuït per als menors de quatre anys. Per pujar al nou Bus Turístic caldrà dur mascareta i netejar-se les mans abans amb gel hidroalcohòlic a la parada d’origen.

Es recomana reservar plaça amb antelació al web de Barcelona Turisme, a les oficines de Turisme de Barcelona, o a Hola Barcelona, la plataforma de mobilitat per a turistes i visitants de TMB. També es podran comprar entrades uns minuts abans de l’inici del servei a la mateixa parada, si en queden de disponibles.

“No hi ha massificació, i s’agraeix”

Els barcelonins que ja han gaudit d’aquesta ruta expliquen que n’han sortit molt satisfets. De fet, tots han reconegut que han “après moltes coses que no sabien de la ciutat”. També celebren poder gaudir d’aquestes activitats, normalment orientades a turistes, sense massificacions ni aglomeracions. “Els barcelonins hem recuperat un àmbit que estava envaït pels turistes”, conclou un dels visitants.