Fotografia cedida per la Sagrada Família

La Sagrada Família ha obert portes aquest dissabte per fer un homenatge als treballadors i voluntaris de les entitats socials i ONG que han atès les famílies afectades per les conseqüències socioeconòmiques de la crisi del coronavirus. Entre les entitats homenatjades, hi ha Càritas Diocesana de Barcelona, Apropa Cultura i Mans Unides, organitzacions com el Col·legi de Treball Social o el Consorci de Serveis Socials i organismes públics com l’Insitut Muncipal de Serveis Socials de Barcelona, entre d’altres.

En un comunicat, des del temple recorden la importància d’atendre, no només les necessitats sanitàries, sinó també les conseqüències socioeconòmiques que ha provocat la pandèmia. “Hi ha famílies que han perdut la feina o han esgotat els pocs estalvis que tenien durant la covid-19, i preveiem que la inestabilitat laboral continuarà ben present durant els mesos vinents”, han remarcat des de les entitats.

Reobertura en tres fases

Aquest és el segon cap de setmana que la Sagrada Família obre portes per homenatjar els col·lectius que han estat en primera línia contra el coronavirus. Dissabte passat va ser el personal sanitari qui va poder visitar el temple -en el primer dia de reobertura després de 114 dies tancat per la pandèmia-. Ha estat el primer pas de la reobertura que es farà en tres fases.

A partir de la setmana vinent,  s’organitzarà una segona fase de visites denominada Hora Barcelona, adreçada als residents de la ciutat, que podran gaudir de l’experiència de contemplar l’interior de la Sagrada Família de forma gratuïta, amb un aforament reduït i sense presència de turistes. De fet, l’anunci de la mesura va ser tot un èxit i les entrades gratuïtes, que es van posar a la venda el 16 de juny, es van exhaurir en només cinc hores.

Finalment, durant la tercera fase de reobertura, s’hi permetrà l’accés al turisme local i l’internacional. La data d’inici d’aquesta fase dependrà de l’evolució de la pandèmia i de la reactivació del turisme a la ciutat.