L’Ajuntament de l’Hospitalet ha tancat aquest diumenge algunes pistes esportives a l’aire lliure per evitar contactes que puguin facilitar la propagació del coronavirus. Concretament s’han tancat les del Parc de la Serp, les del carrer de Badalona i les de Can Trinxet. A més, entre aquest diumenge i dilluns, els serveis municipals també s’instal·laran elements per impedir el joc a les pistes del Parc de la Torrassa i el Parc de les Planes.

La mesura s’ha pres arran de la detecció d’un augment de casos positius al barri de la Torrassa i afecta sobretot els joves que es concentren per jugar a bàsquet als espais habilitats dins dels parcs. Les autoritats sanitàries treballen actualment en la identificació dels focus que han provocat el rebrot, amb més de cent casos.

Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet, ha afirmat aquest diumenge que la setmana que ve es crearà un comitè de seguiment del rebrot i que resten en espera que la conselleria de Salut informi sobre els nous focus de la covid-19. La segona ciutat més gran de Catalunya ha passat de tenir 30 casos a tenir-ne 107 en una setmana. Marín ha apel·lat a la responsabilitat ciutadana per frenar l’expansió del virus complint les mesures de posar-se la mascareta i mantenir tant la distància de seguretat com la higiene de mans.

La Generalitat prendrà mesures

La situació preocupa la Generalitat, que durant aquest diumenge avaluarà la situació per tal de prendre, a partir d’aquest dilluns, “les mesures necessàries”, ha assegurat el president de la Generalitat, Quim Torra. També ha afirmat que, tant la consellera de Salut com la de Presidència estan en contacte permanent amb l’alcaldessa de l’Hospitalet per fer un seguiment. En el marc de la roda de premsa per anunciar el confinament domiciliari de vuit municipis del Segrià, Alba Vergés ha assegurat quan li han preguntat per l’Hospitalet que “s’actuarà on sigui necessari quan la situació epidemiològica ho requereixi” .