Fins a una desena de centres d’atenció primària (CAP) de Barcelona s’han unit aquest dilluns al migdia a la plaça de Sant Jaume per denunciar que les instal·lacions els queden petites i que es troben en situació d’emergència. Asseguren que els falten recursos per atendre la població amb garanties i que tot plegat s’ha agreujat amb la crisi del coronavirus.

Entre els manifestants hi havia representants dels CAP Raval Nord, Sud-Drassanes, Gòtic, Casc Antic i Passeig de Sant Joan. A banda, però, altres centres també s’han sumat a la protesta a través de la signatura d’un manifest, com el CAP Poblenou, el de la Pau o el de la Mina. En total, l’han firmat fins a 13 centres de tot Barcelona.

La mobilització ha aplegat unes 150 persones, entre professionals i veïns, que han exigit a les administracions més espai, més mitjans i més personal per poder oferir tots els serveis. Volen una resposta “immediata” i una planificació “acurada i prioritària a curt, mitjà i llarg termini”. De fet, critiquen que l’atenció primària “mai no s’ha prioritzat” per part de les institucions.