Les Nacions Unides han atorgat quatre reconeixements a Barcelona Activa per la gestió feta durant la crisi del coronavirus. En concret, se’n distingeixen decisions aplicades en matèria laboral, social i econòmica. D’una banda, la tasca feta per reduir l’impacte negatiu a l’activitat de les empreses amb contractes i prestacions de serveis vigents amb l’administració. També s’ha destacat l’esforç en digitalització de serveis, l’adaptació del projecte formatiu Cases d’Oficis i la producció local de 300.000 mascaretes.

Els reconeixements s’emmarquen en la campanya Accions d’impacte per a combatre els efectes de la covid-19, del Pacte Mundial de Nacions Unides. La iniciativa busca donar a conèixer les bones pràctiques en responsabilitat social dutes a terme durant l’emergència sanitària.

Pel president de Barcelona Activa i primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, es tracta d’un “reconeixement del nostre compromís amb el servei públic i la millora de l’ocupació a la ciutat”. Collboni ha assegurat, a més, que “continuarem actuant i donant respostes útils davant dels efectes més immediats de la covid-19”.

Els quatre reconeixements

Per reduir l’impacte negatiu a l’activitat de les empreses amb contractes i prestacions de serveis vigents amb l’Administració, s’han implementat diferents mesures. Entre aquestes, segons ha informat l’Ajuntament, s’ha garantit la continuïtat de les empreses en la prestació dels serveis essencials i s’ha vetllat per la salut de les persones treballadores. Un altre exemple és el dels contractes no vinculats a serveis essencials, però que s’han prestat a distància, que segons el consistori s’han mantingut en més del 60 % dels casos.

Pel que fa a la digitalització dels serveis de Barcelona Activa, l’Ajuntament en destaca l’assessorament en línia en matèria d’ocupació, emprenedoria, empreses i entitats. També remarquen que s’han triplicat les inscripcions habituals a l’oferta formativa virtual i que s’han disparat les consultes telemàtiques als Punts de Defensa dels Drets Laborals.

El tercer reconeixement és per a l’assessorament i seguiment en línia, que ha permès acabar els cursos del projecte formatiu Cases d’Oficis. Finalment, les Nacions Unides han atorgat una menció al projecte de producció de 300.000 mascaretes, al qual l’Ajuntament va aportar 400.000 €. Aquestes mascaretes, confeccionades amb la implicació d’empreses i particulars locals, s’han destinat a col·lectius professionals de serveis essencials no sanitaris.