Encara en són molt pocs i cars de veure, però els primers turistes internacionals ja són a Barcelona després de la fi de l’estat d’alarma. El govern espanyol ja permet, des d’aquest diumenge, l’arribada de visitants de l’espai Schengen sense necessitat de fer quarentena i, amb això, alguns viatgers han començat a arribar a la ciutat.

Aquest dilluns al matí alguns han passejat per la Rambla. Els qui ja havien visitat la ciutat temps enrere s’han alegrat de poder caminar-hi amb tranquil·litat. “És la meva quarta vegada a Barcelona i sé que aquest lloc està sempre ple. Li deia al meu company que està molt bé poder relaxar-se aquí perquè en altres moments és impossible relaxar-se a Barcelona”, ha explicat a betevé una parella d’alemanys.

Alguns establiments que depenen del turisme, com el Cafè Zurich, confirmen que, a poc a poc, van rebent clients estrangers. Esperen que n’arribin més les properes setmanes, quan les companyies aèries incrementin el nombre de connexions disponibles. També han tornat les empreses de “tours” gratuïts que s’estan reinventant per mirar d’atreure també el públic barceloní.

Un guia turístic espera clients