L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau,  ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, i a les institucions catalanes prudència davant la imminent sentència del Tribunal Suprem. Ha estat aquest dimecres en una entrevista a Ràdio 4, en què ha afirmat que Torra ha de representar tots els catalans i, per tant, no hauria d’optar per la desobediència civil ni la sobreactuació.

L’alcaldessa ha insistit en continuar amb l’activitat parlamentària, tot i que la ciutadania estigui mobilitzant-se al carrer: “No es pot tornar a aturar durant molt de temps perquè arribi una sentència que considerem injusta. Hem de buscar solucions i per això calen taules de diàleg estables”.

Colau ha assegurat que els polítics haurien de reflexionar sobre tot el que ha passat a Catalunya en els darrers anys i ha demanat, tant a la Generalitat com al Parlament, que descartin la via unilateral de la independència, ja que aquesta opció no té el vistiplau de la majoria dels catalans. L’alcaldessa també ha considerat un error la possibilitat de tornar a aplicar l’article 155.

Colau considera un error convocar eleccions

L’alcaldessa ha acusat Pedro Sànchez d’haver comès “una irresponsabilitat gravíssima” per haver convocat eleccions i ha assegurat que, en alguns moments, el president en funcions del Govern espanyol “fa de Ciutadans i utilitza Catalunya per fer campanya electoral”. I en aquest sentit, també ha lamentat la “fragmentació del vot progressista” amb la candidatura que Més País presentarà el 10 de novembre a les eleccions generals.