Manuel Barbero

, el pare que va destapar el cas dels abusos sexuals a menors al col·legi Maristes Sants-les Corts, ha explicat, en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé, que les quatre víctimes que van poder denunciar els fets estan estudiant demandar l’escola per la seva responsabilitat.

Després de conèixer la sentència, que condemna Joaquín Benítez a 21 anys i nou mesos de presó per quatre abusos sexuals entre el 2016 i el 2009, Barbero alerta que “el fruit” de tot plegat ha estat “castigar Joaquín Benítez”, però alerta que “això no s’ha acabat”. Assegura que “darrere seu hi havia altres persones” de la institució religiosa a qui insten a donar explicacions, ja sigui en comissió parlamentària o a través d’una nova demanda als jutjats que estan estudiant presentar.

“De la sentencia se’n deriva una responsabilitat dels Maristes. El tribunal ho deixa anar, tot i que no pot entrar a valorar-ho perquè no era el fruït de la denúncia”, ha dit. De fet, en el judiciBenítez va assegurar que els Maristes sabien des del 1986 que havia abusat d’un menor, però el van emparar.

Per Barbero, el tribunal que l’ha condemnat “ha estat molt curós” i “ha valorat molt bé el testimoni de les víctimes”, cosa que creu que pot esdevenir un precedent de cara a nous casos d’abusos sexuals.

Les víctimes: “Per fi s’ha fet justícia”

‘El matí de Barcelona’, de betevé, també ha pogut parlar aquest dimarts amb una de les víctimes que va denunciar Benítez. Es tracta d’Àlex Pacheco, que va interposar la denúncia quan estava a punt de prescriure. De fet, ha dit que “va ser qüestió d’hores”. Per això, reclama un canvi en la legislació perquè aquest delicte no prescrigui mai. En aquest sentit, remarca que més d’una desena de menors no van poder fer-ho precisament per aquest motiu.

Després de conèixer la sentència, Pacheco ha dit que “per fi s’ha fet justícia” alhora que també ha retret al col·legi la seva suposada responsabilitat. “S’hauria de veure què és el que ha fallat i si tenen algun tipus de responsabilitat […] perquè potser hi ha gent que va poder amagar aquests temes, sobretot després de la detenció de Joaquín Benítez“, ha dit.