Mescladís és una entitat sense ànim de lucre que funciona des de fa dotze anys. A través de la inserció laboral, formen persones per treballar en el sector de la restauració, cuiners, cambrers, etc.  Mescladís es financia un 80 % gràcies a l’Espai Mescladís, que va obrir el 2011 i que ara sembla tenir els dies comptats. El 2017 es va convocar un concurs públic per a la concessió de la terrassa i no van obtenir la millor puntuació.

De fet el 30 d’abril és la data prevista per al desnonament administratiu. L’entitat ha aconseguit el suport de prop de cent entitats del districte i de més de 9.000 signatures en la campanya SOS Mescladís, que té com a objectiu que la terrassa no canviï de mans.

Gala Pin: “Cal respectar el resultat”

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, assegura que ”no hem decidit que ells marxin perquè no ens sembla bé la feina que fan, al revés, ens sembla estupenda i per això els plecs es van pensar i es van fer per projectes com el Mescladís. El que no podem fer és alterar un concurs i ells també es podrien haver adreçat a determinats llocs per tenir assessorament tècnic a l’hora de presentar el projecte.”

La terrassa, prioritària per al projecte

El responsable de Mescladís, com va explicar al programa ‘bàsics’ de betevé, no entén com aquest espai, a través del qual impulsen la inserció social i laboral de persones en exclusió, pot passar a una empresa privada. Asseguren que gràcies a la terrassa formen una mitjana de 80 persones a l’any i els donen una oportunitat d’inserció.

El director de Mescladís, Martín Habigue afirma “no entenc com podem estar en aquesta situació absurda, no entenem  que l’administració local permeti que un particular acumuli tres terrasses durant aquest mateix mandat, la del CCCB, la del Jardí de Rubió i Lluch i, ara, se li estigui adjudicant l’Espai Mescladís.”

Recurs contra el resultat del concurs

Mecladís ha recorregut a la justícia ordinària el resultat del concurs. Esperen aconseguir mesures cautelars que representin no haver d’abandonar el local, un espai que els proporciona més del 80 per cent del finançament del projecte.