Alumnes del Grau Superior d’Automatització i Robòtica Industrial de Salesians de Sarrià han dissenyat un braç robòtic que interactua i juga amb l’espectador. El robot detecta el jugador amb un sensor de presència i amb un punter làser traça una de tres possibles figures geomètriques que el jugador ha d’encertar mitjançant la tauleta. Si l’endevina, el robot li dispensa una moneda de xocolata; i si falla, li indica la resposta correcta i el convida a marxar.

El braç robòtic ja ha passat pel YoMo

Es tracta d’una tauleta connectada mitjançant Bluetooth a una controladora anomenada Arduino, que adapta el senyals per fer-los arribar al robot a partir de programació. L’han creat nou alumnes de segon curs del Grau Superior i l’any passat el van presentar al YoMo, la versió per a estudiants del Mobile World Congress. Aquest any van modernitzar-lo, substituint els botons per la tauleta, i el van portar al Saló de l’Ensenyament, on van jugar-hi més de 2.000 visitants. El repte per al curs vinent és seguir actualitzant el robot i connectar-lo per wifi perquè es pugui adaptar millor a les necessitats de la indústria.

El món professional entra a les aules

Un projecte professional que ha servit als alumnes per posar a la pràctica els seus coneixements i començar a conèixer com serà el seu futur professional. Els Salesians de Sarrià potencia els projectes en grup relacionats amb la innovació, com un monoplaça de carreres creat per alumnes d’enginyeria de l’Escola Universitària o el prototip de polsera per detectar la contaminació fet per estudiants de 1r de batxillerat.