El mapa de refugis climàtics que hi ha disseminats per tota la ciutat per combatre les onades de calor afegeix aquest estiu el vestíbul de l’Hospital de Sant Pau. Diversos professionals del centre s’han compromès a oferir assistència als usuaris organitzant activitats, tallers i esdeveniments relacionats amb la prevenció i recomanacions saludables durant l’estiu. L’eslògan de la campanya és “A Sant Pau diem: ‘Si puja la temperatura, tingues cura'”.

Xerrades per donar consells

Per exemple, tots els dimarts i dijous a dos quarts de 12 del matí la Unitat de Geriatria del Servei de Medicina Interna farà xerrades en què donarà consells preventius per evitar o minimitzar els problemes de salut relacionats amb l’edat.

Dilluns, 24 de juliol, el servei de Dietètica i Alimentació farà una xerrada interactiva sobre alimentació i hidratació durant l’estiu per combatre les altes temperatures. I el dilluns següent, 31 de juliol, a dos quarts de 12, la Fundació Avismón ha preparat una sessió d’activitat física amb exercicis adaptats per a persones grans, tant assegudes com dretes.

L’equip de Medicina Física i Rehabilitació farà una sessió el 26 de juliol amb consells per mantenir la condició física i la salut general, i tots els dimecres a dos quarts de 12 del matí es pot participar en el taller de lectura que anirà acompanyat per la música d’un piano. Les activitats es poden consultar al web de Sant Pau i als perfils que l’hospital té a les xarxes socials.