El carrer del Consell de Cent comença a recuperar els contenidors que es van treure per fer-hi les obres de la superilla. De moment, se’n posaran 29 entre Vilamarí i Comte d’Urgell. En són 15 de recollida selectiva i 14 de rebuig, però no n’hi haurà cap d’orgànica. Els veïns hauran de continuar llençant aquesta fracció als carrers transversals, tal com ja han fet en els darrers mesos.

Sobrecarregar-lo de contenidors quan el servei queda abastat pels costats ens semblava que era una mica contradictori amb el propi esperit del carrer”
Carlos Vázquez, director de Neteja i Gestió de Residus de l’Ajuntament

El desplegament dels contenidors a la superilla de l’Eixample es farà de manera progressiva en quatre fases. En cada una es col·locaran en un tram de cinc carrers, en un desplegament que s’allargarà fins a l’octubre. Per informar-ne la ciutadania i els comerciants, es mantindran els informadors que ja hi treballen des de fa una setmana. També s’encarregaran de detectar qualsevol problema de funcionament que hi pugui haver.

Sense recollida a la tarda per no alterar “la dinàmica ciutadana”

Una altra particularitat d’aquest carrer és que no es farà recollida de residus a la tarda. “Haver de fer una recollida quan el carrer està ple de vida seria alterar la dinàmica ciutadana”, ha argumentat el director de Neteja i Gestió de Residus de l’Ajuntament, Carlos Vázquez.

Informadors als contenidors a l'eix verd del Consell de Cent

D’aquesta manera, es recupera la capacitat de recollida de residus d’abans de les obres, després d’uns mesos en què el mateix Vázquez ha reconegut que no hi ha hagut prou contenidors. “No eren suficients i per tant hem tingut dificultats durant aquest temps”, ha afirmat. Un cop desplegats tots, cada tram de carrer tindrà un punt triple de recollida selectiva i entre dos i tres contenidors de rebuig.