Els 227 refugis climàtics a Barcelona el 2023 són punts on combatre la calor aquest estiu. Es tracta de biblioteques, museus i equipaments, entre d’altres, que estan climatitzats. Malgrat que siguin instal·lacions de pagament, tots tenen un espai habilitat on es pot accedir gratuïtament per estar fresc. Pots consultar-los tots en aquest mapa interactiu.

La majoria són equipaments de proximitat, com casals de gent gran i centres cívics (74). També són molt nombrosos els parcs i jardins amb zones d’ombra (49) i les biblioteques (46). La resta se situen en complexos esportius, centres educatius i escoles bressol, museus o seus de districte, entre d’altres. A la llista hi ha 30 punts més que l’estiu passat. S’hi han sumat, per exemple, el MACBA, el CCCB i vuit escoles bressol, a més de les biblioteques de la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC).

Refugis climàtics a tots els districtes de Barcelona

Els refugis climàtics es reparteixen pels 10 districtes de la ciutat, especialment a Sant Martí, on se n’acumulen 33. A l’altre extrem, a Gràcia només n’hi ha 11 i a les Corts, 16. Els set districtes restants en tenen entre 20 i 30 cada un. Si posem el focus als barris, n’hi ha 66 que tenen refugis climàtics. Això vol dir que set barris no en tenen cap. Entre aquests, hi ha Can Baró, la Marina del Prat Vermell, Sants-Badal i Verdum.

En aquest cercador pots consultar tots els refugis climàtics que tens a prop de casa aquest estiu 2023.

Els refugis climàtics de Barcelona queden fora de l’excepció i han d’apujar la temperatura a 27 ºC