Els veïns del Raval veuen amb bons ulls la cimera política d’aquest divendres en què l’alcaldessa Ada Colau demanarà al conseller d’Interior Miquel Buch més agents dels Mossos d’Esquadra per fer front als narcopisos. Ara bé, critiquen que arriba tard, gairebé un any i mig després que la problemàtica esclatés. Diuen que ara el problema està enquistat, malgrat que hi han hagut operacions policials.

Expliquen que els narcotraficants s’han traslladat a altres carrers com el carrer de Picalquers o de la Lluna o bé s’han reinventat, és a dir, s’han especialitzat a altres públics com ara narcopisos de luxe o punts de venda on només accepten turistes d’alt nivell adquisitiu i anglesos, com explica en Carlos del col·lectiu El Otro Gatito del Raval.

Neguen que el problema s’hagi solucionat perquè, diuen, continua havent-hi brutícia, robatoris i agressions a ple carrer. Els perjudicats també són els comerciants que denuncien que els ha baixat molt la feina i fins i tot alguns es plantegen tancar.

Solucions a llarg termini

Fins ara els veïns han fet cassolades, han evitat noves ocupacions de locals, han penjat mocadors vermells als balcons com a protesta i fins i tot han col·locat càmeres a l’escala de la comunitat per amenaçar els narcotraficants i fer-los fora. Asseguren, però, que les solucions han de ser de caràcter global i aposten, per exemple, per canvis legislatius que facilitin l’obtenció de les ordres judicials per fer escorcolls o bé una llei que reguli la convivència dins la comunitat i prevegi desnonaments. Des d’El Otro Gatito del Raval aposten per ampliar el pressupost cap a la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, entre altres mesures.