Des del col·lectiu Acció Raval, Juan Martín Muñoz explica que se senten “desemparats totalment i desprotegits”. Diuen que han informat del problema als Mossos d’Esquadra però la situació continua impune. “La policia diu que ells no poden fer res, que això depèn d’un jutge”, explica Muñoz. Remarca que alguns veïns han intentat denunciar baralles que han vist al carrer entre traficants i consumidors però no ha estat possible ja que, segons expliquen que els van dir els Mossos, ells no n’eren les víctimes directes.

Segons els veïns, al Raval hi ha una vintena de locals i pisos que es dediquen al tràfic de drogues. Expliquen que la majoria són propietat de bancs i que els presumptes traficants els han ocupat. És habitual veure llençols blancs o tovalloles vistoses penjats a la barana o a la finestra i també els presumptes traficants al carrer per alertar els consumidors, que, segons expliquen, contínuament entren i surten dels punts de venda.

Tot plegat, segons els veïns crea un problema de convivència molt greu. Denuncien que diàriament es troben amb gent al carrer injectant-se heroïna, fent les necessitats fisiològiques al carrer, xeringues i brutícia, baralles entre els presumptes traficants i els consumidors i també amenaces i insults als veïns. “Hi ha baralles amb matxets entre aquestes bandes de traficants i el tràfic és a qualsevol hora, de dia i de nit i la gent es punxa al carrer”, explica una veïna del carrer de la Riereta, on els veïns compten almenys tres punts de venda de drogues.

Cansats d’aquesta situació, fa setmanes que els veïns es reuneixen per visualitzar el problema. Aquest dijous a la nit al carrer d’en Roig es va celebrar la sisena cassolada just davant del número 22, on denuncien que hi ha un altre punt de venda molt actiu. La intenció és repartir aquesta acció cada dia a dos quarts d’11 de la nit.

El col·lectiu Acció Raval, ha plasmat en un mapa el que ells asseguren que són els punts on es ven droga al barri.

L’Ajuntament, conscient de la problemàtica

Els veïns del carrer de la Riereta s’han reunit en els darrers dies amb consellers del districte de Ciutat Vella, tècnics del barri del Raval i també responsables de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra. Segons fonts municipals, el consistori és coneixedor de la situació que es dona el Raval i expliquen que hi estan treballant amb els Mossos.