L’alcaldessa, Ada Colau, ha insistit que calen més mossos d’esquadra a Barcelona per afrontar els problemes de seguretat que han aflorat aquest estiu al Raval o la Barceloneta. “Vaig demanar més mossos i les dades ens donen la raó”, ha dit Colau en una entrevista al programa ‘bàsics’. L’alcaldessa reclamarà més efectius aquest divendres en una reunió amb els consellers d’Interior i de Justícia en què vol trobar solucions “més enllà del debat partidista”.

En la reunió també hi haurà la jutgessa degana de Barcelona i la fiscalia. Colau ha dit que amb la Guàrdia Urbana s’està buscant la fórmula perquè la reincidència en els furts no quedi impune. Sobre la manifestació que diverses entitats veïnals han convocat per a aquest dissabte per denunciar inseguretat i falta de neteja, Colau ha dit que “el moviment veïnal fa el que fa de fer”, i ha assegurat que l’Ajuntament ha reforçat els efectius de neteja i de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella.

Vaga de metro: “Confio que s’aturi”

En l’entrevista, Ada Colau ha dit que la vaga que els treballadors de Metro han registrat per a la Mercè és un dret laboral que tenen, però ha dit que confia que es pugui aturar. L’alcaldessa ha emmarcat la convocatòria en el debat intern per les eleccions sindicals, i ha ofert “el màxim diàleg” per aplicar el conveni col·lectiu. “Potser hi ha alguna qüestió que es retardi, però la voluntat és donar compliment a l’acord”, ha afirmat.

No anirà a la manifestació de l’11-S

L’alcaldessa ha anunciat que participarà en diversos actes de la Diada però que no anirà a la manifestació de l’ANC i Òmnium a la Diagonal. Colau ha dit que té “discrepàncies importants” amb l’ANC perquè aposta per la via unilateral, que creu que és irrealitzable i que ha generat perjudicis a Catalunya. “Això fa que me n’allunyi i que no hi vagi”, ha explicat, tot i que ha dit que és possible que hi vagi algun regidor dels comuns.

Diàleg per al pressupost


De cara als propers mesos, Ada Colau ha demanat “actitud dialogant” a totes les administracions per, entre altres qüestions, poder tirar endavant el pressupost municipal, després que el president Quim Torra hagi dit que vol negociar els comptes de la Generalitat amb els comuns. “No pot ser que ERC demani un acord al Parlament i que a Barcelona no en vulgui ni parlar”, ha sentenciat.

Manuel Valls, “candidat de dretes”


Sobre la possibilitat que l’ex-primer ministre francès Manuel Valls sigui candidat a l’alcaldia, Colau ha dit que respon a “una operació de comunicació de Cs”, i ha qualificat Valls de “candidat de dretes” per si s’hi acaba sumant també el PP. “Barcelona és una ciutat d’esquerres”, ha afirmat l’alcaldessa, que s’ha mostrat disposada a confrontar el model de ciutat amb Valls. Colau ha dit que el polític francès va fracassar al seu país i ha advertit: “Barcelona no és el segon plat de ningú”.

Rebuig als pisos “rusc”


Ada Colau ha reiterat l’oposició de l’Ajuntament als pisos “rusc” que volen impulsar un grup d’emprenedors a Barcelona, i ha dit que si tiren endavant el projecte no se’ls permetrà obrir perquè no compleixen les normes urbanístiques. L’alcaldessa ha considerat que s’està fent “una campanya de publicitat gratis” a l’empresa privada que promou aquests habitacles i ha dit que no tolerarà “pisos pastera”.