Fermí Villar, portaveu de la Plataforma d’Afectats pel Top-Manta, planteja poder fer una cimera sobre la venda a la manta amb totes les administracions implicades. Villar ha afirmat al programa ‘bàsics’, que, de moment, només el Síndic de Greuges s’ha mostrat a favor d’aquest front comú.

La plataforma afirma que enguany “hi ha hagut fortes caigudes de la facturació” com a conseqüència del fenomen de la venda ambulant i·legal. Fermí Villar ha posat d’exemple que hi ha hagut establiments que aquest estiu no han contractat personal de reforç. Per tot això, demanen solucions: “No volem multes ni batudes per als manters. Volem Guàrdia Urbana i treballadors socials per orientar-los”.

Villar també ha explicat el cas d’una cafeteria de la Rambla que té una denúncia de la Inspecció de Treball per tenir quatre exmanters contractats a través d’un conveni de l’Ajuntament i el Gremi de Restauració. El portaveu de la plataforma ha afegit que el Ministeri de Treball no reconeix el conveni tot i que ara s’estan fent al·legacions al cas.