L’activitat de la Filmoteca de Catalunya està suspesa “fins un altre avís”. Els forts aiguats de la matinada del 6 de setembre van afectar diverses zones de Barcelona però en especial el barri del Raval, on hi ha l’equipament. De fet, els comerciants volen que es declari zona catastròfica.

La Filmoteca va veure com s’inundaven les sales de projecció. La moqueta del terra va absorbir molta aigua i encara no s’ha eixugat. Segons fonts de l’espai audiovisual, gairebé una setmana després de les pluges encara hi ha molta humitat a les sales. A més, el forat de l’ascensor va quedar inundat, fet que compromet seriosament l’accessibilitat del centre.

Les projeccions es van suspendre durant els primers dies, mentre es feien les tasques de neteja i eixugada de les diferents sales afectades. Aquest tancament s’ha tornat indefinit fins que acabin les feines d’eixugada i la Filmoteca pugui tornar a obrir amb normalitat. “Això depèn de les empreses encarregades d’arreglar les avaries i canviar les peces corresponents, estem a les seves mans per poder reprendre l’activitat”, explica Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya.

Projeccions perdudes a la Filmoteca

Els dies feiners hi ha unes quatre projeccions al dia, mentre que els cap de setmana acostumen a ser unes cinc diàries. En total s’hauran de cancel·lar una trentena de sessions setmanals. Se’n veu especialment ressentit el cicle dedicat a Rita Hayworth, programat de l’1 al 30 de setembre. Els responsables no saben si podran recuperar aquestes projeccions perquè la programació dels mesos d’octubre i novembre ja està tancada.