El sindicat majoritari de Mossos, SAP-FEPOL, denuncia un dèficit d’agents. La formació ho atribueix al fet que no s’hagin obert convocatòries en els darrers anys i al degoteig de policies que s’han jubilat o han deixat el cos durant aquest temps. Per tot això, el sindicat considera que falten 2.000 agents a Catalunya i reclama que s’obri la convocatòria de places.

Els sindicats de Mossos d’Esquadra han convocat una concentració a les portes del Departament d’Interior el 17 de setembre. D’aquesta manera, volen fer visible la seva denúncia de manca d’efectius. Imma Viudes, de SAP-FEPOL, ha recordat que des del 2011 no s’han convocat places de policies i aquells que han passat les darreres proves tot just s’estan formant. Reclama que, mentre els nous agents no surtin de l’escola de policia, es creï una bossa d’hores per pal·liar la manca d’efectius.

Precisment, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, comparteix aquesta reclamació i la plantejarà a la reunió d’aquest divendres amb els consellers d’Interior i de Justícia.

Sense directrius clares sobre el top manta

Sobre el fenomen de la venda a la manta, Imma Viudes,  ha afirmat que els agents els han fet arribar que sovint no tenen les eines per intervenir i que tampoc han rebut directrius clares sobre com actuar.