Els forts aiguats d’aquest dimecres han tornat a fer estralls al renovat Mercat de Sant Antoni, sobretot a les parades de les pèrgoles exteriors, però també a les del perímetre del mercat, les conegudes com els encants, que toquen a la paret exterior. És la tercera vegada que l’aigua de la pluja es filtra al Mercat de Sant Antoni en menys d’un mes, ja que també va haver-n’hi el 24 d’agost i el 6 de setembre.

El director del Mercat de Sant Antoni, Xavier Trull, diu que les filtracions al perímetre de l’interior del mercat es deuen a les “obertures de ventilació de la reixa ornamental de la façana”, que tenen una funció de climatització. Trull afirma que les filtracions d’aquest dimecres han estat menors que les del 6 de setembre i que els arquitectes estan treballant per solucionar el problema.  En canvi, a les parades exteriors el problema podria ser que les fulles obstruïssin ahir els desguassos de la teulada.

Les pèrgoles exteriors han estat les més castigades, però les de l’interior del perímetre també han tingut filtracions. La Rosa Mallafré, que és paradista, diu que ha intentat esquivar les filtracions cobrint el gènere amb plàstics i posant recipients al terra de la parada per recollir l’aigua. La Rosa, a més, diu que “es mulla més que quan teníem el mercat antic”. Una altra paradista afirma que “això és un desastre” i que ja no sap per on pot entrar-li l’aigua i una altra diu que creu que “tornem a abans de la carpa, a muntar i desmuntar”.

El president dels encants del Mercat de Sant Antoni, Joan Mestre, assegura que està creixent la indignació entre els paradistes. “El dia 6 de setembre hi va haver vents de més de 80 quilòmetres per hora i va caure molta aigua. Va ser una situació excepcional. Però ahir va ser un aiguat i prou. Això ens pot tornar a passar demà o la setmana que ve. L’únic que podem demanar és una solució efectiva al més aviat possible“.

La majoria viuen pendents de la previsió meteorològica per saber si han d’enretirar els productes de les lleixes i han de tapar els taulells amb plàstics, mentre no arriba la solució.