La plaça de Salvador Seguí, al Raval, és el punt de trobada de gent que beu alcohol i conversa, també en temps de confinament per la covid-19. Entre els qui més freqüenten aquest espai a tocar de la Filmoteca de la Generalitat hi ha grups de sensesostre i consumidors de droga. Així ho afirma l’Iván Rivera, president de l’Associació de Veïns Illa RPR, que aquest diumenge ha vist novament com aquests individus “se salten l’obligació d’evitar el carrer” quan “tenen espais habilitats” per poder fer el confinament en condicions. D’aquesta manera, assumeix Rivera, “estan posant en risc la salut de tots”.

Al marge de la llei

Iván Rivera assegura que quan ha parlat amb agents de la Guàrdia Urbana, la resposta ha estat que “no hi poden fer res” perquè  “no els poden obligar” a acudir als espais habilitats per a persones vulnerables. Rivera afirma que està indignat pel que considera “desídia policial” i creu que “és injust” que s’obligui la població a quedar-se a casa i de vegades, fins i tot els agents hi actuïn de forma abusiva”.

El president de l’Associació de Veïns Illa RPR té la sensació que aquestes persones “estan al marge de la llei”. Assegura que sempre hi ha gent diferent i que la policia municipal els envia de la plaça de Salvador Seguí a la plaça Sant Agustí i a l’inrevés perquè els veïns “ens pensem que fan alguna cosa”.

 

Recomanacions policials

Des de l’Ajuntament asseguren que la Guàrdia Urbana fa actuacions a la zona i que a les persones que beuen al carrer se’ls ofereix anar als espais habilitats durant el confinament, però que aquest accés és voluntari. Segons el consistori, els agents també els expliquen que “no poden estar en grup” i que han de mantenir “les distàncies corresponents“.